之前黎過食,覺得店舖環境舒服、裝修好靚而且乾淨,所以再約朋友黎食😆今次我同朋友嚟食午餐,叫咗焗烤墨西哥牛油果薄餅,悠蔬食小食拼盤,彩虹沙律,因為我哋兩位都注重健康,所以都比較少嗌澱粉質食物,份量方面都好足,熱辣辣同埋味道唔會太濃太重,所以食完唔會好頸渴😋彩虹沙律 (忘記咗幾多錢🤣)賣相非常有心思,配上少少油醋汁加埋水果感覺好清新,做頭盤非常好,有足夠嘅纖維悠蔬食小食拼盤 $178酥脆腐皮卷:有好多層腐皮,豆味突出好味泰式如餅-我朋友非常愛,口感唔錯吉列牛油果:薄身脆口炸魷魚圈:鮮味好逼真沙嗲串燒-配上微辣帶甜沙嗲醬好好味午餐G-焗烤墨西哥牛油果薄餅 $98個牛油果薄餅有驚喜,烤薄餅襯托出牛油果香,亦有炸薯角同埋紅菜頭蘋果藜麥沙律,先食沙律可以減少油膩感,健康之中帶點少邪惡由於今次朋友同我預祝食生日飯,所以加咗個椰香紫薯千層蛋糕,千層班戟皮軟滑,每一層都緊貼住唔太甜,亦都係好好味😋👍🏻環境實在好靚,裝修好有心思,忍唔住要起身打卡影相📸️落單之後,等左大概5-10分鐘,美食就開始送上,係墨西哥牛油果薄餅因為即整即焗需時,所以會耐少少,可以先食頭盤飲湯…如果黎到荃灣,想坐得舒服食得開心,呢間新

彩虹沙律 (忘記咗幾多錢🤣)
賣相非常有心思,配上少少油醋汁加埋水果
感覺好清新,做頭盤非常好,有足夠嘅纖維

悠蔬食小食拼盤 $178
酥脆腐皮卷:有好多層腐皮,豆味突出好味
泰式如餅-我朋友非常愛,口感唔錯
吉列牛油果:薄身脆口
炸魷魚圈:鮮味好逼真
沙嗲串燒-配上微辣帶甜沙嗲醬好好味

午餐G-焗烤墨西哥牛油果薄餅 $98

環境實在好靚,裝修好有心思,忍唔住要起身打卡影相📸️

如果黎到荃灣,想坐得舒服食得開心,呢間新派素食店相信都啱大家口味,好味得來唔會太油膩😆😋👍🏻
2023-10-13
午餐