超鐘意食牛肉既我,又忍唔到口威迫利誘減緊肥既男朋友帶我去食燒肉啦!呢間牛繁唔算好近地鐵站,不過都算易搵,一去到店員已經提議我地將外套同隨身物品鎖係locker,咁件外套就唔洗索哂d油煙味啦!好貼心!首先講下呢到既牛肉!霜降牛五花份量都幾多,兩個人食夠哂肉質真心好靚,油脂分布平均,用左醬油醃製,個人覺得加少少鹽燒會更香口!蔥燒鹽香牛舌薄切牛舌上面沾左鹽醬,將兩面燒香,再係上面加埋香蔥卷住一齊食,口感好豐富好正,必點!牛胸腹個樣望落唔算好吸引,但點知呢碟牛胸腹成為左我既至愛!因為佢既牛味好濃,口感係偏向有咬口,令我忍唔住要encore!食左咁多靚牛之後我地仲點埋其他肉類試一試!雞腿肉用左檸檬汁調味,酸酸地幾開胃!肉質都滑,唔錯!豬五花應該係用左燒肉汁醃製,味道偏甜,個人都係比較偏好鹽醬多d!大食既我地仲點左溫泉蛋飯,夠哂飽肚!而飲品方面就點左提子梳打同檸檬梳打,配燒肉一流!總括黎講,牛肉都係靚料,而且價錢適中,呢個質數係值得既!

首先講下呢到既牛肉!

霜降牛五花

份量都幾多,兩個人食夠哂

蔥燒鹽香牛舌

牛胸腹

食左咁多靚牛之後我地仲點埋其他肉類試一試!

雞腿肉

用左檸檬汁調味,酸酸地幾開胃!肉質都滑,唔錯!

豬五花

應該係用左燒肉汁醃製,味道偏甜,個人都係比較偏好鹽醬多d!

總括黎講,牛肉都係靚料,而且價錢適中,呢個質數係值得既!