2021-12-17
燒肉一郎雖然唔係開咗好耐,但好快就已經開咗幾間分店,今次襯放假嚟到銅鑼灣分店,叫咗A餐,雖然係最平嘅餐,但都已經好多嘢食!餐廳環境舒適,座位闊落,飲品選擇超多,除咗汽水外,都有果汁同水果花茶選擇,首先會先嚟套餐包嘅拼盤,用一隻木船裝住,其中肉類包括牛肋肉、牛里脊肉同雞肉,蔬菜則有南茄子同秀珍菇,仲有帶子同鮮蝦添~特別要推介呢個餐嘅牛肋肉,有牛味之餘一啲都唔韌,油脂好香,encore咗3次。仲有其他牛,包括牛外橫膈膜、牛肋條等。牛外橫膈膜唔係到到有,食落有咬口。食燒肉點可以無生菜!呢度嘅生菜都係任點。海鮮類都可以點海老,不過我哋果日就無~配菜有好多韓式小食,推介泡菜蘿蔔,夠開胃。明太子薯仔沙律,唔會好漏。溫泉蛋紫菜伴飯。3款自家製甜品,個人比較鍾意其他日本雪糕,特別係雪糕批個款,裡面包住綠茶味雪糕又唔會太甜。
食燒肉點可以無生菜!呢度嘅生菜都係任點。
海鮮類都可以點海老,不過我哋果日就無~
溫泉蛋紫菜伴飯。