2016-11-08
行LCX, 朋友指定想食韓國野。Search 下原來LCX 就有間韓國餐廳,諗都唔使諗,直沖入去。入到去先知原來有個甘靚既海景!我地仲有幸被安排坐係附近,對住海景食飯好難得,對住海景食飯而價錢唔係太貴更加難得,我地都好開心甘瘋狂影相首先叫左野飲先,因為齋睇menu 已經覺得好吸引!我同朋友都叫左奶昔朱古力奶昔香蕉焦糖奶昔人到中年真係好怕食到d 太甜既野,兩杯奶昔味道都唔會太甜。上面都加左層cream, 賣相似甜品但係又好解渴香蕉焦糖奶昔有淡淡既香蕉味,唔會太搶,而店員係杯邊加左d 焦糖。 如果食到有原粒香蕉會更加好朋友杯朱古力奶昔更加唔使講,一黎就比佢個仔飲左半杯,要喝停佢,就知有幾好飲朋友過都食到有朱古味粒,真材實料吞拿魚kimbapKimbap 好似得牛肉同吞拿魚揀,我地揀左吞拿魚。一黎到首先聞到少少麻油味,見到同其他kimbap 唔同既地方就係呢個加左好多木魚係上面,都幾創新食落覺得都幾驚喜!原來木魚可以用係吞拿魚kimbap 上,而且味道好夾!加埋店員會一同上d 紫菜醉同醬汁, 呢個我覺得係高級版既kimbap, 價錢係比平時食到既貴少少,但絕對值得豚肉4度冷面拎到埋黎時好震撼
首先叫左野飲先,因為齋睇menu 已經覺得好吸引!
我同朋友都叫左奶昔