2020-07-03 70 瀏覽
好多粵菜廳都推出左點心放題,價錢都非常合理。對於一個鐘意飲茶嘅人嚟講,點可以唔試下呢。呢間係酒店入面嘅粵菜廳,唔單止有超靚海景之餘,待應嘅態度又超好,完全唔係平時酒樓咁款。尊貴品嘗每位有一件,富貴鮑魚撻嘅酥皮超酥脆,鮑魚好得意咁細細粒一隻,啱晒一啖過呀。芝士焗蟹蓋芝味都幾濃郁,有好多蝦肉係入面。花膠瑤柱灌湯餃,餃子好大粒,入面有多冬菇,湯底好清甜。花膠唔係一細塊!同餃子絕對有得揮呀!精選點心點心係一件件咁嗌,真係咩都可以試下。蝦餃嘅餡超級彈牙,質素比起食過嘅蝦餃高好多,係值得encore嘅。流沙包亦值得一讚,連我個唔食流沙包嘅朋友都對佢完全改觀。薑汁糕嘅薑味香濃又煙韌,正呀。鮮竹卷比較特別,係以蕃茄湯做底。精選小食椒鹽豆腐粒係十級好味,外脆內軟,真係好好好味,比起大排檔嘅更加滋味,完全無得頂。干煸四季豆都幾夠鑊氣!香脆南瓜餅有豆沙餡,入面軟糯,出面脆口,好滿意!

尊貴品嘗

精選點心