2019-04-05 112 瀏覽
荃灣大鴻輝變左好似日本咁, 成幢都係食肆! 去頂的21樓打邊爐, 估唔到佢比張近窗既位我地, 21樓望出去, 天清景靚, 真係幾爽一入門口見到一排都係自取的食物, 幾個雪柜分別放左豬, 牛, 魚旦, 包心丸, 蝦卷, 魚腐等等, 另仲有一長枱上放滿林林總總的蔬菜瓜類, 生菜, 油墨菜, 羽衣甘藍 (正), 栗米, 南瓜, 萵荀 (正正) 乜都有得攞~ 另外仲有獨特的蜜糖芥末醬, 十分有趣~ 飲品齊全, 各式其色, beer, 汽水, 無糖茶等~叫左日式甜鼓油湯底, 呢個湯底食肉都過癮, 佢仲包埋帶子, 蝦同蠔呢3款海鮮, 夠晒食啦.. 帶子甜, 大蝦爽, 頭有膏, 蠔應該係廣島蠔.. 呢個時間上埋牛, 豬同雞肉, 雞肉一次過放入湯底因為要煮耐少少... 呢個時候試一試佢d 豬同牛, 牛小排好好味, 肉味ok又有油花~ 豬有d驚喜, 少有地愛吃~ encore再叫肉時唔偷懶, 快手的即切, 上到枱靚仔廷身, 食慾大增. 另丸類的疑似炸蝦卷/魚卷的食落好似台式甜不辣, 質地爽實, 特別喜歡另仲有雪糕作結, 呢個價, 呢個景, 枱與枱中間分得夠開唔迫, 已經加晒分~ 有下次~