2023-04-23
好朋友升職請食飯,揀咗海港城呢間有海景環境最好舒適雅致嘅中菜!仲專登book咗窗口位,望住維港食飯,心情都特別靚!酒香生炸妙齡鴿外層炸得脆香,內裏多汁,肉質仲好嫩滑,水準都幾高!金絲麥香本地龍蝦賣相相當澎湃,金黃色嘅脆麥散發啖啖香氣,包裹着厚肉龍蝦,呢個煮法相當有新意!龍蝦好新鮮彈牙,每啖都食得好滋味!宮廷蜜汁烤排骨用上刀叉食用嘅烤排骨,好有中西合璧嘅感覺!肉質夠腍,蜜味幾香甜。配試旁邊嘅蕃茄增添清新味道!欖豉醬爆象拔蚌象拔蚌好爽口,第一次食用欖豉醬爆炒嘅象拔蚌,鑊氣十足,味道都唔錯! 惹味得來仍能保留到象拔蚌嘅鮮甜,味道相當唔錯。桂花鵝肝牛鬆炒飯用鵝肝抄飯真係非常邪惡,食落每口都係濃香嘅鵝肝味,勁正!炒飯本身都做得好好,粒粒分別,非常滿足!甜品點左玫瑰棗皇糕,賣相非常精緻,一朵朵玫瑰花型,靚到唔捨得食!棗皇糕質地煙韌有彈性,味道都幾濃,呢個甜品為今晚完美作結!
仲專登book咗窗口位,望住維港食飯,心情都特別靚!
酒香生炸妙齡鴿
外層炸得脆香,內裏多汁,肉質仲好嫩滑,水準都幾高!
金絲麥香本地龍蝦
宮廷蜜汁烤排骨