2016-06-19
是日相約了我的閏蜜同對方的男友預早慶祝食她的生日飯,我們一行四人,由於怕要等位或滿座,我預先提早一周打電話訂枱,另外我會自携蛋糕晚餐後食,雖然此店對自携蛋糕另有額外附加費,但我覺得尚可接受的。提早了十五分鐘到餐廳門口,門面有格調,當然要拍照留念我們準時八點入座,落單係以自行紙在訂單紙上,實在太多選擇,我預先查左哩度出名卷物,當然第一樣選卷物,只係卷物都數十款選擇,最後我們選了..煙花: 卷物類,好味,味道配搭得好好,唔同平時一般街外所食到的卷物,感受到師傅整既個份心機。超級龍卷風: 卷物類,好味,又有炸蝦又有鰻魚,可以滿足哂兩個願望明太子雞翼: 小食類,味道普通,食唔出好重明太子味同唔多涵蒜香牛柳粒: 小食類,味道幾好,又唔會過咸,炒得幾入味,容易咬開,幾好食雞肉炒烏冬: 份量都幾多,但味道普通,食完都幾飽肚,多菜少肉素菜薯餅: 炸得剛剛好,咬入口唔會散,本身薯餅都做得好好,好重薯味,我好中意另可選其他口味三文魚腩刺身: 普通質素,薄切,食唔出三文魚鮮味牡丹蝦刺身: 普通質素,本以為係全生,但黎到係半熟,似灼過再放碟,如果全生估計味道會更鮮甜雞泡魚乾: 好好味,唔會有腥味,燒得剛好另外
明太子雞翼: 小食類,味道普通,食唔出好重明太子味同唔多涵
三文魚腩刺身: 普通質素,薄切,食唔出三文魚鮮味
雞泡魚乾: 好好味,唔會有腥味,燒得剛好
另外我自擕蛋糕,雖然有額外費用,但拎出黎時原來師傅會再另加碟做裝飾,幾有心思。
整體而言,始終以卷物取勝為主,其他食物算是普通,但價錢唔算貴,是可以接受的。
明太子雞翼
蒜香牛柳粒