2022-05-20 208 瀏覽
曾經黎過幾次,因為呢間餐廳既汁真俾好正,仲要有個農夫包配咖哩雞球,擔擔麵醬既西多等等,而覺得呢間係隱世茶記,今日再黎望到門面廚房,感覺靈魂人物已非昔日之人,直頭心中暗叫,唔通市道差而易手叫既野黎左知道出事了,公主忌廉湯𣶷而無味,而且竟然有冬瓜粒同豆腐粒入饌………………,曾經食過熱辣辣脆卜卜既肉絲炒麵亦都已經失去上次既水準,至於鐵板嫩牛柳既洋蔥汁,一見已經水汪汪,絕非當日要專登叫黎點麵包既洋蔥汁,跟餐意粉亦唔再係茄汁炒過,只係求其用蒜蓉撈一撈,更遑論係炒過,只係比白烚好少少,而鐵板牛柳同中式牛柳味道近乎一樣雞髀飯既黑椒汁偏甜,感覺係一隻汁開出幾隻汁一樣………………唯一仲ok係椒鹽鮮魷,或者叫錯野,不過應該唔會再有下一次囉,自今仗之後,同朋友們又少一個飯聚地方

雞髀飯既黑椒汁偏甜,感覺係一隻汁開出幾隻汁一樣………………