今日同朋友去元朗行街,晚餐時段見到呢間餐廳望落座位好闊落,而且係標榜正宗泰國菜,一於試下先餐牌都幾厚好多選擇,不過睇落二人套餐性價比好高!。二人套餐( $198 )奉送白飯2碗及2杯熱飲,可以係12項菜式入面間2款:有淨肉類有咖喱類有湯類仲有炒菜可以揀。1. 青咖喱牛由於我同友人都中意食辣同食得辣,所以幾款咖喱入面揀左青咖喱!本來晚餐唔想食飯淨係想食餸,點知個青咖喱汁超級有驚喜,入口椰香味突岀,口腔先係充滿香甜既味道同香料既香氣,後勁個辣味就湧上黎,辛辣刺激。個汁又香又辣超好味,搞到都係忍唔住用黎送飯,成大碗飯輕鬆食哂!牛肉都十分嫩滑,而且肉既份量都好多。2. 泰式肉碎煎蛋我同朋友都未食過呢個組合,所以試下。煎蛋外脆內軟,肉調味好香。整體好香口加上食落唔油膩!值得一提係層次超豐富,既食到蛋香同嫩滑感,又有粒粒肉碎既香氣同口感,原來肉碎同蛋係咁夾!。我個飲品加左$25轉椰青,椰青水超多而且勁清甜!肉又爽滑而且好易刮岀黎。泰式小食拼盤(細)($128)串燒肉質嫩滑,沙爹汁非常香濃,微辣惹味!個汁用黎送飯又係一流!春卷炸到超脆,一咬落去友人坐對面都話聽到脆卜卜既聲蝦片都十分惹味,胡椒味好重!

餐牌都幾厚好多選擇,不過睇落二人套餐性價比好高!

。二人套餐( $198 )

1. 青咖喱牛

2. 泰式肉碎煎蛋

。泰式小食拼盤(細)($128)
春卷炸到超脆,一咬落去友人坐對面都話聽到脆卜卜既聲
蝦片都十分惹味,胡椒味好重!蝦餅夠爽口彈牙!整個拼盤唔洗沾附上既泰式辣醬都已經十分惹味

總結:環境坐得舒適,食物又好味,價錢又OK, 會再幫襯!食物質素真係好有驚喜!
餐廳仲有標示話上載食物圖片去FB/IG會贈送泰式蝦片一客或甜品泰式椰汁糕一客,不過我地太飽啦留待下次幫襯~