🍜🍜川麵🥢🥢中午成日係觀塘都食到悶,一路都無去發掘熟食市場既午餐,同事今日話不如去試下,原來上到去都有驚喜喎!一樓已經係一間鋪咁,環境都唔差,唔係成地濕晒既情況👍兩人去食飯!叫左以下:🔸龍鳳麵(雞肉)配 拍青瓜 - 湯好清,你以為佢無咩味,原來唔係呀,雞肉味濃,清而不淡。麵質開頭望落以為係米粉,原來係台灣麵線咁,麵線好易煮糊,但控制火喉岩岩好。拍青瓜爽脆有紅油,川式涼菜好開胃!🔸川式牛肉麵 配 鹽酥雞粒 - 牛肉麵有好香濃川椒味,湯濃色深,牛肉多,肉質唔韌,軟腍入味。唯一就係覺得湯內紅油較多,都唔敢多喝。鹽酥雞粒,熱辣辣,香脆惹味好似巴辣脆雞粒!整體來講,餐廳環境係舒服,估唔到熟食市場而家都唔算污糟,味道幾好!店內飲品櫃,+4 有一般紙包飲品/ 汽水,真係貼心!雲吞麵價錢,川式麵午餐,都幾抵食呀👍
🍜🍜川麵🥢🥢

拍青瓜爽脆有紅油,川式涼菜好開胃!

鹽酥雞粒,熱辣辣,香脆惹味好似巴辣脆雞粒!

2022-11-23