2024-02-05 170 瀏覽
今日在家中食團年飯,叫咗觀塘海星·譽宴$998(12人份量)嘅盆菜,本身都知道佢入面全部都係啲普通嘢,(雞鴨冬菇豬手豬皮蘿蔔魚蛋蓮藕),但冇諗過入面啲餸質素咁差,個盆菜入面所有餸都係冇味,正常係有汁,但係佢係一個溝咗水嘅淡湯,啲豬皮蘿蔔魚蛋全部冇色冇味,仲差過喺出邊吉串魚蛋,啲蘿蔔同蓮藕大嚿到用嚟亞位,面頭啲雞薄ee 又少,啲鴨完全切到冇得再細件,豬手好似冇咗面層嗰浸厚肉,直頭唔可以用出面小販檔吉魚蛋嚟相提並論,會侮辱咗啲小販檔,因為佢成個盆菜簡直係好似啲人食淨咗嘅嘢堆埋一齊,成個盤菜最好嘅嘢應該剩係得個煲,大佬,我買個盆菜係想食嘢,唔係想要個煲,香港而家真係太多冇良心嘅食肆,新年流流真失望

外賣送餐