2024-06-28 1389 瀏覽
今個月好多節目,又同屋企人食好野😆見灣仔萬麗海景酒店嘅自助餐做緊75折,以南洋小島做主題,有泰國菜、新加坡菜、越南、馬來西亞等多款特色菜,勁正自助晚餐6:30開始,可以食到9:30,75折後成人六百幾蚊~除咗有自助餐必食嘅冷盤海鮮蟹腳、麵包蟹、翡翠螺、鮮蝦等,仲有三文魚、吞拿魚、帶子等刺身同多款唔同嘅雜錦壽司🍣,非常新鮮👍🏻仲有無限量供應嘅蒸加拿大龍蝦🦞,肉質結實有鮮味,仲好多膏話明係東南亞做主題,當然有好多唔同國家嘅特色美食,有新加坡嘅肉骨茶、半邊龍蝦喇沙、胡椒蝦、辣椒炒蟹、蕉葉參巴燒魔鬼魚等等肉骨茶藥材味超濃郁,入面有大大件豬骨,飲一啖已經令人非常難忘,足料🫶🏻另外推介大家食龍蝦喇沙,有半隻龍蝦,喇沙湯底惹味,唔會太辣~辣椒蟹🦀亦都煮得好入味,廚師即叫即炒,醬汁以番茄醬同參巴醬調製,未食已經聞到好香,甜味辣味相配搭,可以選擇配搭炸饅頭或者煎餅一齊食,好好食🤤燒魔鬼魚🐟又真係比較少見🤩我都係第一次食,肉質帶少少嚼勁,魚骨較大條,調味帶酸辣。胡椒蝦🦐亦都係新加坡好出名嘅一味菜式,蝦肉爽口彈牙,帶胡椒辛香甜品方面推薦食斑蘭椰糖蛋糕🍰,充滿斑斕香味,蛋糕鬆軟,配上斑蘭忌廉,清甜而不膩個人推

仲有無限量供應嘅蒸加拿大龍蝦🦞,肉質結實有鮮味,仲好多膏

個人推薦榴槤同埋泰式奶茶Gelato🍨,由主菜到甜品都以東南亞菜式為主題,好似去咗一趟旅行咁,食均各地美食