2022-08-17
放假約埋同事一行三人去旺角極上帝王水產,之前見openrice 有餐飲卷買,$179一位任食6小時12:00-6:00,呢個價錢都幾吸引,但原來冇睇清楚入邊嘅細字😖,星期一至星期四每位再另加$59服務費🙄⋯⋯其實加埋$238任食6小時。餐廳比我感覺有啲侷促迫夾,枱面放左個爐頭供食火鍋用,放埋飲品、調味料之後張枱就更加迫夾,第一round例牌叫盤刺身,原先諗住張枱都冇嘜位啦,食完刺身先再order其他,但都等左幾耐下🙄,改變策略叫左啲熟食,諗住邊食邊等,食食下刺身終於出場,刺身水準總都算正常;之後用QR code再落單,壽司、熟食選擇唔算好多,質素一般,最後order火鍋配料開爐再食,肥牛果真同個名好貼切,近乎一半肥一半瘦🙄⋯⋯。每次落左order其實都要等好耐下,好彩有6小時,所以唔洗食到急急腳咁。呢度$238食足6小時真係賣點,不過呢個價錢如果食120分鐘放題相信有更好選擇🤔。