2018-12-03 988 瀏覽
本來我對車仔麵係沒有太大吸引度,同朋友在平日剛好行到往福榮街,看到平常排到三間店舖的文記車仔今日人流相對少了一點,以前想來,但等待時間卻總令人卻步,就同朋友去睇下係咪真係咁好食。等左15分鐘左右,入到去好似人地食拉麵咁,仲有塊板仔劃,第一次食所以有參考下人地點的是什麼,我叫左個幼麵+蘿蔔+花膠+雞翼,朋友叫了個幼麵+蘿蔔+花膠+腸仔,湯底係秘製湯底說是微辣,對我而言卻有點辣,但湯底係精華,所以努力地跨越它...整碗麵來說湯底是主角,難怪連平日一至五都這麼多人了另外,我們叫了個腐乳通菜,腐乳醬都幾多,而且配麵食都唔錯。 環境企理,整齊,座位下仲有籃俾你放自己野。 整體來講車仔麵都算是環境可以了。而坐位就唯一缺點係有點太迫,如果怕迫人太多,就可能要外賣了。

另外,我們叫了個腐乳通菜,腐乳醬都幾多,而且配麵食都唔錯。
環境企理,整齊,座位下仲有籃俾你放自己野。
整體來講車仔麵都算是環境可以了。