2017-10-21
這天出尖沙嘴剪頭髮,之後同朋友來到松食飯,一推開大門,立刻見的服務人員熱情的款待。格調品味嘅日本裝修風味,客人極愛開放式廚房,可以欣賞廚師的精湛刀法同了解烹調的過程,食具器皿睇到經過精心挑選,店內擺位同其他食材嘅處理,師傅們都整得井井有條,店員更不時整理餐具抹枱,都係一種信心保證!搵到一間好嘅日本料理,享受高品質而材質素又好,午餐set 又抵食嘅不容易,更加估唔到食食下見到馬德鍾,唔怪得啲女仔稱佢為男神,我係男嘅,都覺得佢的確係型男叫左個鵝肝牛肉飯定食,d牛肉出乎意料之外的多,牛肉很嫩滑,不會過熟過硬,味道也很香很入味,鹅肝份量很大件,口感細緻綿密香軟豐腴,係口中融化真係一種享受,賣相同味道都留下深刻印象有前菜沙律同餃子,值得一讚係餃子,香口有肉汁刺身魚生新鮮,雖然不是厚切不過自然油脂香味重,八瓜魚爽滑彈牙,極富口感本身鐘意食甜品,呢個巨蜂啫哩好香滑,有淡淡酒香嘅巨峰味道麺豉湯用料非常實在,裡面的豆腐,海帶滑嫩,不會太鹹的味噌味,很香濃食完買單,有一張意見書,好似冇咩特別,而事實上,睇得出餐廳係用心經營亦有一定嘅要求,真正想做到最好,了解食客嘅感受,而家真係好少有,好難得令我寫一篇咁長
有前菜沙律同餃子,值得一讚係餃子,香口有肉汁
本身鐘意食甜品,呢個巨蜂啫哩好香滑,有淡淡酒香嘅巨峰味道
食完買單,有一張意見書,好似冇咩特別,而事實上,睇得出餐廳係用心經營亦有一定嘅要求,真正想做到最好,了解食客嘅感受,而家真係好少有,好難得令我寫一篇咁長嘅文,好難得令我真心推介一間餐廳,呢度做得到