2020-09-14 45 瀏覽
好羨慕住北角嘅人,可以成日食呢間港式糖水店🥺小編不嬲好鍾意食甜野,但又鍾意懶健康,所以港式糖水都幾啱我😻最鍾意食芝麻糊不過通常唔係專做傳統糖水嗰啲舖頭都係用粉整,好稀好爛食🤔之前食松X稀到好似飲水咁,自此冇再係岀面叫過芝麻糊黎食🤮難得今次經過北角,聽人講呢間好岀名,100%生磨唔用粉,即刻衝去買😂.🥣生磨芝麻糊果然名不虛傳,好耐冇食過啲咁高汁嘅傳統糖水🥺好香濃芝麻味,口感好滑🤤本身冇湯圓嘅,要加就$4一粒,佢啲湯圖好大粒,飯後甜品嘅話一粒夠曬🤣.🥣芋頭椰汁西米露加咗芋圓,講真芋圓大家真係可以唔使加,佢係就咁煮淋返冇任何調味😭幾足料,好多舊芋頭,又係食到好飽😂好鍾意佢唔會靠甜令人地鍾意食,而係用真材實料取勝(盡量講到隻feel岀黎😂).🍽味道: 3.5/5🏙環境: 2/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 3/5💰價錢: 3/5

🥣生磨芝麻糊
🥣芋頭椰汁西米露