2006-02-05 57 瀏覽
好耐無踫過d咁離譜既食肆,有時去得呢類型酒樓,都只不過大家可以坐埋一圍吹下水而已,食品水準唔太差,服務一般都可以.老實講,佢既士多啤梨骨甜酸適中,食落口亦知道係新鮮即炸,糯米飯明顯係生炒,粒粿分明,油份少,值得一讚,但可惜唔可以蓋掩一d食肆大忌.發菜蜆豉豬利生菜:油份多,獻汁'杰',都唔係大問題,預左,但係發菜竟然係'酸'既,同經理講左,佢二話不說挾走d發菜就算,(我地仲以為佢comfirm左之後會say sorry 或者取消碟菜啦,點知係錢照收,仲要若無其事,真係有無攪錯?)明明9大3細收13位茶芥,(有d酒樓依人頭收茶芥,所以我唔介意,但當我地表明人數之後,佢仲要唔信係度眼啤啤數)呢酒樓唔怪得weekend都唔滿.呢度係無大檯既,一般酒樓既8至10人檯,佢地當12人檯用,所以好逼.在坐有人生日,order左一籠壽包,但竟然係第二碟上檯,其他菜都未到呀!連上菜個阿姐都打個突.咁既服務水準,咁既處事態度,咁既收費手法,仲可以生存落去,奇蹟!