2018-10-21 358 瀏覽
旺角可以話係香港最多美食既地方,亦係香港美食創意既英雄地。今次黎到為食仔海鮮火鍋專門店,食左個麻辣雞煲,雞煲成日食,但唔係間間都咁好食所以都忍唔住要去試下依度既雞煲不過做過功課麻辣真係有返咁上下料到,自問自己未夠玩,所以叫定左食得辣既朋友個人揀雞煲其實都有一個原因,因為我覺得咁食可以食雞本身既鮮味!果然無揀錯,個雞煲好多雞,而且肉身的確比平時食既特色大!湯底有咁多雞味去煲,必然係鮮甜,加上辣椒、香蒜、蔥,個味都好充足,有基本適中既辣度~~另外亦點左個極品牛肉,真係好大塊好抵食,無諗過會有咁大塊,仲好靚仔添!口感唔會話沙到一餅野咁,又番少少質感、爽嫩既,外層口感嫩滑,中央就綿滑如流沙!好適合配雞煲食,亦都係食得飽既,肥美,唔會縮好多水,可以一試!呢餐總算無揀錯喇~~~
旺角可以話係香港最多美食既地方,亦係香港美食創意既英雄地。

所以都忍唔住要去試下依度既雞煲

果然無揀錯,個雞煲好多雞,而且肉身的確比平時食既特色大!

呢餐總算無揀錯喇~~~