-呢個weekend同朋友去元朗做義工,同狗狗🐕玩完成日好肚餓囉,見到周圍都有雞煲🐔食,又心思思,但又怕熱🤔。行行下見到呢間👉圓老爺雞煲小廚,有冷氣,岩晒啦✌️。餐廳唔大,七點🕖已經坐滿左,好在上層仲有一張枱。望下餐牌📃,都幾多選擇。飄香醬皇雞煲🐔($122)打開個煲蓋,香噴噴,入面有芫茜、洋蔥🌰、紫洋蔥、原粒蒜頭,小辣🌶️已經好惹味,一煲有半隻雞,已經夠晒我地兩個人食。配埋白飯🍚($12)啱哂,停唔到口😜。椒鹽鱔柳($108)大排檔風味又點少得煎炸嘢食,2款食完都唔會成口油,同成口粉,炸得好乾身😙。平時食黃金蝦就多啦,今次金沙鮮魷🐙($78)幾特別兩味都好新鮮。如果唔係揸咗車🚗,真係想飲番杯🥂食咗3款相對重口味菜式,最後叫返嗰金銀蛋時蔬🌿($68)清清地,我地揀左莧菜🌿,都唔錯。下次要搵多幾個朋友👩👨🧑來,咁就可以食多幾款啦,因為佢仲有幾款雞煲口味😎。==========圓老爺雞煲小廚地址:元朗豐年路7號豐年樓地下E號舖

飄香醬皇雞煲🐔($122)

椒鹽鱔柳($108)

兩味都好新鮮。
如果唔係揸咗車🚗,真係想飲番杯🥂

食咗3款相對重口味菜式,最後叫返嗰金銀蛋時蔬🌿($68)

==========

圓老爺雞煲小廚