2021-10-07 33 瀏覽
公司附近新商場開左一排,食晏經過見到呢間裝修得幾靚又有雞煲同海鮮火鍋放題,就想試左好耐,終於約到人黎陪我收工食野🤗🤗佢套餐有兩款,A餐就配安格斯肩胛肥牛($248),B餐就包哂A餐既野再加美國SRF 黑毛和牛 ($288) , 另外仲可以加$38任食刺身添,我地個個樣樣都想食,最後就揀左B 再加刺身添🤤🤤一嚟到佢就上咗四個前菜,有木耳,青瓜,中華沙律同埋海蜇,調味都幾足,海蜇非常之爽脆,整體來講幾好食😙😙跟住就係主打嘅雞煲😍😍店員擺上黎之後比個鬧鐘我哋,2分鐘就食得啦😚😚雞煲份量唔多但店員話免得我哋食飽哂,唔夠可以一直添雞煲🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️我覺得呢個安排幾好,又唔會浪費食物,想食又可以繼續食👍👍抵讚加左錢揀既刺身我地就全部都叫左少少黎食,刺身質素唔錯,全部都新鮮甜美,又切得大大件,比既數都足,最好食係個帶子刺身同埋油甘魚,兩個都好鮮甜😋😋湯底有5款選擇,仲可以揀鴛鴦湯底,我地揀左花膠胡椒豬肚同埋姬松茸雜菌湯,湯底清清地,仲好大個鍋方便我地落配料😙😙跟餐有個固定既海鮮拼盤,有蝦,青口,鮑魚,扇貝,龍躉同埋蜆🤩🤩好豐富,其他配料包括牛肉,丸,菜同埋其他海鮮全部都係qr code 落單,仲可

跟餐有個固定既海鮮拼盤,有蝦,青口,鮑魚,扇貝,龍躉同埋蜆🤩🤩好豐富,其他配料包括牛肉,丸,菜同埋其他海鮮全部都係qr code 落單,仲可以一件件叫,夠哂方便,不過食完前面既野都飽飽地,叫唔到好多🤣🤣

佢既醬料同飲品都係出面自己拎,雪糕普通款條裝都係出面自取,movenpick 同dryer's 就落單一人一杯😋😋雪糕推介黑糯米味!!好香又有椰汁味,好好食😌😌

📍 喜亭軒 (筲箕灣)
筲箕灣筲箕灣道393號形薈1樓1號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry筲箕灣 #火鍋 #打邊爐