今次我係同男朋友過嚟食呢間銀杏時光。雖然喺長沙灣地鐵站到要行一段時間先搵到呢一間餐廳。但係一入到嚟嘅感覺都幾輕鬆,加上有現場歌手嘅歌聲陪伴著, 感覺挺滿意的。喺點餐嘅時候,服務員會提你有免費沙律吧同埋湯飲,幾細心呀。但如果係五六日呢就要額外畀錢先至可以有沙律吧啦。男友話個嘅沙律薯仔非常好味,佢嘅評分甚至係五星入面一定會攞到五星。咁我就不妨一試, 發現真係好creamy好好食, 唔知係咪因為係有機嘅呢。之後我哋叫咗一個雜扒同埋卡邦尼意粉。個雜扒好好食, 當中嘅豬扒同埋羊扒都好冧, 超越咗我對社會企業餐廳嘅期望。不過個卡邦尼意粉就有啲膩,個人嚟講唔係好鍾意。最後加埋一個熱情果mousse蛋糕,我本身好鍾意熱情果,所以特別鍾意呢個蛋糕。順帶一提,卡邦尼意粉到嘅時候, 服務員好主動咁樣拎埋一支黑胡椒過嚟,真係幾細心架。雖然佢哋落單係會慢啲,或有可能會出錯單。但係,整體嚟講佢哋嘅服務態度都好好,而且佢哋都上咗年紀,我覺得呢一方面嘅錯誤,我哋提一提佢,多點諒解就能解決。我很推薦,如果你哋去一定要試個雜扒,真係超好食!!
今次我係同男朋友過嚟食呢間銀杏時光。
雖然喺長沙灣地鐵站到要行一段時間先搵到呢一間餐廳。

之後我哋叫咗一個雜扒同埋卡邦尼意粉。
不過個卡邦尼意粉就有啲膩,個人嚟講唔係好鍾意。

雖然佢哋落單係會慢啲,或有可能會出錯單。

我很推薦,如果你哋去一定要試個雜扒,真係超好食!!
2019-02-20