近期午飯常外賣自取位於中環的一間型格漢堡包店, 一來地理方便, 二來午市非常抵食, 漢堡包+薯條+飲品幾十元起, 仲免加一。夜晚黎過一次, 比午餐時段熱鬧好多, 小店內環境配合埋夜晚橙光, 好好的hangout 飲啤、吹水feel。好多明星幫襯呢呢個lunch special set 最鬼抵, 幾十蚊有漢堡包+汽水+side dish。單叫漢堡包數十至百零, combo 加$41 有埋薯條及啤酒, 我今日叫左個特色雙層芝士牛肉漢堡+combo 外賣 ($139+41), 全部外賣即叫即做, order 付款後要等一陣間。找亮點......當然唔係餐廳供應嘅免費四大醬汁亮點......系我杯麒麟生啤也 (1/2 pint), 飲左好多先記得影相, 份量唔止咁少架,  lunch時間都可以飲半杯冰凍涼快既生啤, 超爽, 1/2 杯分量剛剛好, 過完口癮揸車都冇有怕外賣到打開盒子, 剛剛煎好的牛肉漢煲肉香四溢, 影完相忍唔住咬左啖。特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)厚度十足burger joys 用安格斯牛肉漢堡扒, 即叫即煎的漢堡扒, 肉汁豐富, 配上洋蔥、酸瓜片、蕃茄片、生菜及雙層芝士,

好多明星幫襯呢

找亮點......當然唔係餐廳供應嘅免費四大醬汁

麒麟生啤

外賣到

特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)
厚度十足
特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)

burger joys 用安格斯牛肉漢堡扒, 即叫即煎的漢堡扒, 肉汁豐富, 配上洋蔥、酸瓜片、蕃茄片、生菜及雙層芝士, 一口咬落去爆汁嘅感覺十分。

厚度十足的漢堡牛肉

洋蔥辛香, 酸青瓜片脆口, 酸酸鹹鹹, 吊味一流, 生菜又爽脆 , 溶左既芝士配埋塊juicy牛肉漢堡及內鬆外脆的漢堡包, 飽肚又好味, 仲要抵食

薯條有三款味道供選擇; 蒜蓉、香辣或芝士醬 , 今次攞走時唔記得打開薯條盒, 有啲水氣, 冇咁脆口, 幸好今日個芝士醬好味。
薯條配芝士醬

我揀咗芝士醬, 呢個芝士白醬有啲似法國白芝士, 芝士香濃得來帶點微酸, 就係啲人成日講嘅臭芝士味道, 喺超市買係較貴的芝士。

呢個白色芝士醬好味