2021-03-20 320 瀏覽
Weekdays返工咁忙碌,Weekend梗係要對自己好啲😻 Burger Joys🍔就係其中一間chill weekend既口袋收藏食店💖佢既burger真係數一數二美味😋 週末下午可以輕鬆chill下已經可以快樂一整天✌🙆🏻‍♀️·🍔 Cheese Burger  HKD$109麵包外皮有煎香過,外脆內軟好有口感👍半溶芝士🧀搭配牛肉漢堡超級邪惡😈 望見都已經流哂口水🤤 牛肉漢堡用🐂上安格斯牛肉打成,紮實飽滿且肉味濃郁😋肉汁仲好juicy 💦 配料有我最愛既酸瓜🥒 加埋生菜、番茄🍅同紅洋蔥,厚到臂大個口👄都咬唔哂!!·🐟 Fish Burger  HKD$89第一次order 魚堡估唔到咁有驚喜🤩 塊魚柳又大又長,剛剛炸起好香口👅魚肉嫩滑好好食,加埋酸酸地既沙律醬汁,魚柳漢堡絕對唔比牛肉漢堡專美👍🏻·🍗 Crispy Garlic Wings  HKD$59/6PCS即叫即炸熱辣辣脆卜卜🔥雞翼飽滿啖啖肉,泰式酸辣醬食落好開胃🤤面頭仲灑左好多炸蒜粒,超級惹味😻😽

🍔 Cheese Burger  HKD$109

麵包外皮有煎香過,外脆內軟好有口感👍

🐟 Fish Burger  HKD$89

面頭仲灑左好多炸蒜粒,超級惹味😻😽
2021-03-06
2021-03-13 344 瀏覽
疫情好似終於受到控制,政府開始放寬堂食回到幾個月前的四人限聚。有得出街食飯好似變得好開心既事,其實簡簡單單係好幸福。中環自從酒吧未能復甦的確少了後多人流,特別係蘭桂芳的一帶確實少了生意,不過另一條內街以食物為主,特別有大排檔相當多人。但大排檔呢個時間都係不太好,見到對面有漢堡包出名例不如吃個BUEGER JOYS仲開心。記得BUEGER JOYS一開業係灣仔,當時好多鬼佬,人又多又多啤酒種類。反而中環帶有少少輕鬆感,又有高枱可以與友談天說地。芝士牛肉漢堡 $109能夠成為招牌的芝士牛肉漢堡 ,的確非同凡響。芝士牛肉漢堡利用盒裝的設計,變得相當方便又有LOGO的字眼。漢堡 相當飽滿,而且加入香煎過的手打牛肉超級JUICY,芝士、蕃茄配上生菜的確無法抗拒。魚柳漢堡 $89不比芝士牛肉漢堡遜色的魚柳漢堡,香脆又大件的魚柳,魚柳啖啖肉又嫩滑配上他他醬的確沒有半點抗拒的理由,推介好食。芝士薯條+啤酒 $52餐廳會有套餐有芝士薯條加啤酒的選擇,啤酒以日本麒麟啤為主並加埋熱溶的薯條又香脆又美味,值得一試。

芝士牛肉漢堡 $109

魚柳漢堡 $89

芝士薯條+啤酒 $52
2021-03-03
2021-03-11 233 瀏覽
漢堡包🍔食極都唔厭, 仲要試吓個個人都話好食嘅。 今次我就去咗中環 試佢招牌Cheese Burger 同Fish Burger。餐廳喺士丹利街,有大窗口🤩,可以一邊食一邊望出去,打卡一流😛Cheese Burger ($109) 呢個係Hot Pick 🤩 Burger嘅麵包比較厚,而且烤過,鬆軟有口感。餡料有洋蔥,芝士,蕃茄,牛肉漢堡,生菜🥬,酸瓜, 基本但每樣都好足料新鮮,牛肉漢堡烤得唔乾身,肉汁豐富,仲有半溶嘅芝士及醬汁,整體好香好juicy 💦Fish Burger ($89)呢個好有驚喜, 首先係外型好吸引,魚柳大過麵包🤣,突哂出嚟,好似伸😝咁。 麵包都係鬆軟,配上炸得香脆嘅魚柳,一軟一脆,魚肉又滑又甜,加上醬汁芝士生菜🥬,好少食到咁高質👍🏻嘅魚柳漢堡。Sweet Potato fries (套餐+$41 ,甜薯+$11)炸至金黃色,香甜酥脆,一食就停唔到口😋Cookies and Cream milkshake (+$31)好多軟滑嘅Cream, 配醉曲奇, 唔太甜,配漢堡薯條再啱👻

Cheese Burger ($109)

Fish Burger ($89)

炸至金黃色,香甜酥脆,一食就停唔到口😋

• 魚柳漢堡
近期午飯常外賣自取位於中環的一間型格漢堡包店, 一來地理方便, 二來午市非常抵食, 漢堡包+薯條+飲品幾十元起, 仲免加一。夜晚黎過一次, 比午餐時段熱鬧好多, 小店內環境配合埋夜晚橙光, 好好的hangout 飲啤、吹水feel。好多明星幫襯呢呢個lunch special set 最鬼抵, 幾十蚊有漢堡包+汽水+side dish。單叫漢堡包數十至百零, combo 加$41 有埋薯條及啤酒, 我今日叫左個特色雙層芝士牛肉漢堡+combo 外賣 ($139+41), 全部外賣即叫即做, order 付款後要等一陣間。找亮點......當然唔係餐廳供應嘅免費四大醬汁亮點......系我杯麒麟生啤也 (1/2 pint), 飲左好多先記得影相, 份量唔止咁少架,  lunch時間都可以飲半杯冰凍涼快既生啤, 超爽, 1/2 杯分量剛剛好, 過完口癮揸車都冇有怕外賣到打開盒子, 剛剛煎好的牛肉漢煲肉香四溢, 影完相忍唔住咬左啖。特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)厚度十足burger joys 用安格斯牛肉漢堡扒, 即叫即煎的漢堡扒, 肉汁豐富, 配上洋蔥、酸瓜片、蕃茄片、生菜及雙層芝士,

好多明星幫襯呢

找亮點......當然唔係餐廳供應嘅免費四大醬汁

麒麟生啤

外賣到

特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)
厚度十足
特色雙層芝士牛肉漢堡 ($139)

burger joys 用安格斯牛肉漢堡扒, 即叫即煎的漢堡扒, 肉汁豐富, 配上洋蔥、酸瓜片、蕃茄片、生菜及雙層芝士, 一口咬落去爆汁嘅感覺十分。

厚度十足的漢堡牛肉

洋蔥辛香, 酸青瓜片脆口, 酸酸鹹鹹, 吊味一流, 生菜又爽脆 , 溶左既芝士配埋塊juicy牛肉漢堡及內鬆外脆的漢堡包, 飽肚又好味, 仲要抵食

薯條有三款味道供選擇; 蒜蓉、香辣或芝士醬 , 今次攞走時唔記得打開薯條盒, 有啲水氣, 冇咁脆口, 幸好今日個芝士醬好味。
薯條配芝士醬

我揀咗芝士醬, 呢個芝士白醬有啲似法國白芝士, 芝士香濃得來帶點微酸, 就係啲人成日講嘅臭芝士味道, 喺超市買係較貴的芝士。

呢個白色芝士醬好味

在香港有三間分店的 Burger Joys 除了被喻為全港第一,更是全球50大漢堡店之一,每個漢堡都以精選食材細心製作,咬下去就發現連個包都特別講究,唔怪得咁多人鍾意啦!這天來到中環分店,向窗位置夠晒度假感,素漢堡都好有水準添!Burger Joys 中環店位於士丹利街,由地鐵站D出口行上去10分鐘以內,不用爬很多山路,都幾容易搵到。漢堡品牌來自美國 L.A.,2015年在香港開設首間分店,中環這間是去年開的最新店,紅色店面夠晒搶眼!店內大概可以坐到二十人,自行到櫃台點餐付款,餐點即叫即製,店員很快就會送上,免收加一服務費。漢堡款式不算多,就一副很專門的職人感覺,當中最驚喜當然係有一個素食雜菌蘑菇芝士漢堡。另外兩牌Menu分別係唔同味道的炸薯條、小食和飲品,店內的奶昔似乎也很出名,就是美國肥仔最愛的高卡路里美食。雜菌蘑菇芝士漢堡(素食) HK$89 / 雞肉漢堡 HK$89漢堡可以散叫也可以加 HK$41 升級套餐,我們就升級其中一個,套餐有附汽水/啤酒和原味薯條。我一直以為素食漢堡係用大啡菇,估唔到係蘑菇素漢堡扒,仲幾香口惹味。不過最驚喜和最值得讚賞的還是那個牛油漢堡包皮,它絕對不是

漢堡可以散叫也可以加 HK$41 升級套餐,我們就升級其中一個,套餐有附汽水/啤酒和原味薯條。我一直以為素食漢堡係用大啡菇,估唔到係蘑菇素漢堡扒,仲幾香口惹味。不過最驚喜和最值得讚賞的還是那個牛油漢堡包皮,它絕對不是一般頹廢麵包,而是米芝蓮大廚食譜的法式Brioche Bun。我一邊吃就一邊跟朋友解說這種麵包雞蛋和牛油成分較多,看起來帶點黃色,而且特別香軟美味,用來夾漢堡真係加倍有誠意。

這邊用的是幼身薯條,炸起來非常熱氣,食完即刻有喉嚨痛的感覺,好采我有飲鬼佬涼茶。

Burger Joys 如此有水準,沒吃過實在可惜,素食者也可以將這店收在口袋名單。來中環店坐在向街的位置吃漢堡特別寫意,仲可以影好有型的打卡相呢!
2021-03-03
2021-03-30 4 瀏覽
的而且確burger呢d高脂肪係會令人開心:’D 見近水樓台就同左同事去食Burger Joys,我同佢表示開心:D 望一望餐牌,原來Lunch set係抵食好多,有野飲有包又有勁多小食揀,圖如下,自己睇啦~唔食薯條,咪食蕃薯條,都唔食呀,咁洋蔥圈啦。🐖🐖🐖 包方面呢,我就做過research魚柳包係最好食,果然冇錯!魚柳香脆之餘極之厚肉,係同麥記完全係兩個層次:0)個麵包偏厚身,特別鬆軟而且帶有牛油香,配上新鮮生菜同酸酸地既蕃茄,中和左點油膩感。值得讚係個包唔會因為蔬菜出水而變得濕,食到尾都係保持乾身。至於同事就揀左芝士牛肉,見塊牛唔算厚,佢話都幾好食的。佢仲飲左cookies & cream milkshake 🐖🐖感覺好邪惡小食方面就揀左蕃薯條仲有洋蔥圈,兩樣都好食!蕃薯條脆口偏幼身,好香甜,最鐘意點茄汁食,加埋酸酸甜甜就會忍唔住食多。洋蔥圈大大圈,洋蔥已熟透,唔會有生味或者辣味,不錯的!我地坐吧枱幫下街,雖然冇景,但係坐係度都幾方便傾計。順利lunch chill 1 chill,得咗。
的而且確burger呢d高脂肪係會令人開心:’D

唔食薯條,咪食蕃薯條,都唔食呀,咁洋蔥圈啦。🐖🐖🐖

2021-03-28 7 瀏覽
已經食過好幾次Burger Joy 今次嚟到中環分店外賣 叫咗炸雞粒 招牌Cheese Burger 加配套餐有炸薯圈配啤酒 同埋蒜香雞翼炸雞粒 超脆Juicy唔會炸到乾柴招牌Cheese Burger 講得係招牌 當然牛肉夠厚唔會嚡口 麵包軟熟 配搭生菜蕃茄芝士醬汁 Prefect Match炸薯圈 正常炸薯圈味 即炸嘅嘢一定係最好食配既啤酒係生啤 都夠凍 跟餐只係$41仲有薯條好抵飲蒜香雞翼 雞翼幾大隻 所以保留到好多肉汁 配埋蒜蓉同泰式醬汁 好味道

炸雞粒 超脆Juicy唔會炸到乾柴

炸薯圈 正常炸薯圈味 即炸嘅嘢一定係最好食

配既啤酒係生啤 都夠凍 跟餐只係$41仲有薯條好抵飲

2021-03-21 22 瀏覽
要數burger 好吃的餐廳一定不少得Burger Joy,在中環附近返工這裡又是一個chill的好地方。疫情期間叫外賣回office也是可以的。Cheese Burger $109芝士牛肉漢堡即叫即整,摸上去還是溫熱的。麵包鬆軟,安格斯牛肉除了芝味濃郁又juicy,與醬汁很搭。Crispy Garlic Wings 6pcs $59 它的小食也不錯,喜歡蒜香的朋友一定愛吃這個,外脆外軟,相當惹味。Orange juice $39

Cheese Burger $109

Crispy Garlic Wings 6pcs $59

Orange juice $39
2021-03-18 26 瀏覽
最近成日都聽到Burger Joys,作為Burger控既我表示無理由唔去試下。去到鋪頭唔大,不過大家都係食完就走,加上我今次好夜先去到,所以都即刻有位,仲可以坐正大窗口位,份外有Feel。Cheese Burger 黎到當然要一試最推介個個,麵包厚但夠鬆軟,食得出有唔同的餡料,牛肉漢堡相比其他店舖就較為薄身少少同少乾,但配合醬汁都算Juicy。整體水準算正常發揮,但無令人一食好想再食既感覺。Fish Burger估唔到呢個超好食,如果你當佢係普通魚柳包,咁就錯,成個感覺好似食緊Fish & Chips d feel,超驚喜。魚柳超大塊同滑,炸得剛剛好,個包拎上黎時仲好熱,加埋麵包同其他材料,我無可能一啖就食得成個包。。。食完呢個後即刻唔想食其他包!薯條係幼身薯條,另外加左芝士醬淋係面,幾好食同時都真係好肥。。不過黎得食就唔好計咁多。(其實我鍾意粗薯條多d)水牛芝士雞翼芝士醬會另上比你,有D臭芝士既感覺,配合雞翼食唔錯。Cookies and Cream Milkshake正常,多Cream

Cheese Burger

Fish Burger

薯條
水牛芝士雞翼
芝士醬會另上比你,有D臭芝士既感覺,配合雞翼食唔錯。

Cookies and Cream Milkshake
正常,多Cream
2021-03-16
2021-03-17 15 瀏覽
呢間BURGER  JOYS 店舖位於   HK Central Stanley Street B2 G/F !這間店舖專賣漢堡包十分之出名,去嘅漢堡包非常之有份量,我已經係第二次再去食😋!.特色雙層芝士牛肉漢堡呢個雙層芝士牛肉漢堡賣相超吸引😲,去嘅牛肉係100%用美國安格斯牛肉製造,去嘅雙層牛肉咬落口感啖啖肉,好有滿足感😙,食到入口感覺肉質好Juicy😋味汁好膿,去嘅牛肉咬落去都好腍身,完全都唔覺得韌,加埋D濃郁芝士令到更加香滑😙更好味,漢堡包裹面嘅配菜都好新鮮,有生菜,蕃茄,紫洋蔥,酸瓜,食入口去嘅配菜都好鮮甜🤔😋,整個漢堡包真係好正又有水準👍!

特色雙層芝士牛肉漢堡

2021-03-15
10 分鐘 (外賣自取)
2021-03-14 19 瀏覽
主打美式牛肉漢堡🍔, 即叫即製, 牛肉漢堡用上USDA美國優質黑安格斯牛肉製成, 以紅酒和牛油烹製, 牛肉味濃, 肉汁相當豐富! 《芝士牛肉漢堡套餐》跟餐會配汽水及薯條🍟, 我則加$11 轉甜蕃薯條🍠。份量十足的漢堡扒與芝士融合, 配上紅洋蔥🧅、番茄及生菜。甜蕃薯條即叫即炸, 保留了蕃薯原本的風味及甜味, 又香又酥脆! 《炸魚柳漢堡包》麵包搽上牛油🧈, 烘至外脆內鬆軟。炸魚柳即叫即炸, 外層很香脆, 超厚切, 魚肉軟嫩, 裏面還有他他醬汁, 一點兒也不乾身。一咬下去, 醬汁已經湧出來, 很juicy!

《芝士牛肉漢堡套餐》

《炸魚柳漢堡包》
2021-03-14
外賣自取
  • fish  burger
其實食完真覺得普普通通,都唔知點解啲人話到香港最好食咁。仲要有咁多人俾好食評,真係一頭霧水。我去好多間本地細間小店嘅漢堡包都可以好食過佢,而且平一半。我期待嘅漢堡包係會用傳統嘅漢堡包嘅麵包,焊到有少少脆口同乾身。之後,肉要有肉汁。啲汁係咬落去會流去麵包度。芝士應該要有芝士味,唔係得個樣。可惜,依度一樣都做唔到。麵包似牛油餐包,柔軟有牛油香但唔係漢堡包所期待嘅感覺。肉無肉汁,食落好次無食到咁。裡面嘅菜無嗰種咬落去脆口有中和返牛肉嘅油嘅感覺。我食完覺得自己食咗過隔咗油嘅牛肉餅用牛油餐包夾住。食完個burger joys,一啲都唔似食咗burger ,亦都唔係好joyful。啲炸薯條亦都太鹹,酒水有太貴。唯一我覺得做得好嘅係佢嘅水牛汁炸雞翼。如果想食雞翼都可能諗過返嚟。但係...但係喺依個疫情時期,仲要係港島區爆緊疫情,竟然廚房同招待客人嘅都可以唔帶好口罩。淨係帶到遮住個口,唔遮個鼻。睇到之後我作為食客都覺得好唔安心同無胃口。我真係唔會再返嚟幫親。

兩個芝士漢堡包加六隻雞翼,炸薯條,啤酒
2021-03-14
2021-03-13 14 瀏覽
前排冇得做GYM, 成個人瘦哂!! 而家要做番夠本再食番多D野上下磅先得!! 講到上磅, BURGER就唔少得啦! 係中環做完GYM, 行過去丹利街, 離遠都認得佢個紅色SHARP醒招牌。餐廳有半開放式既廚房, 可以見到外籍店員係入面忙到一頭煙~ 另外又有電視MON比客睇波, 岩哂中意邊食邊飲邊睇波既人呀。CHEESE BURGER $109我自己偏向食番CLASSIC既BURGER, 因為簡單原原始通常都係最好味 !新鮮即整夠, 麵包外皮烘過所以入口微微帶脆, 味道甜甜香香咁, 加上爽脆既生菜, 蕃茄, 香濃既CHEESE, 夾住既漢堡肉厚身兼勁JUICY, 牛味重, 一啖咬落去真係好過癮滿足!食BURGER又點可以冇薯條, 加$41轉餐, 幼身既薯條脆口薯味又香, 唔洗點醬都好好味。再加左杯奶昔, 叫左VANLIILA, 勁CREAMY同有奶香, 面頭仲加左CREAM, 正!CLASSIC BUFFALO WINGS $59/6PC去親BURGER店或者美式風味濃厚既餐廳, 一定會想試下佢既BUFFALO WINGS, 個陣獨有既香辣味加上濃味既BLUE CHEESE醬, 絕配~
CHEESE BURGER $109
CLASSIC BUFFALO WINGS $59/6PC
去親BURGER店或者美式風味濃厚既餐廳, 一定會想試下佢既BUFFALO WINGS, 個陣獨有既香辣味加上濃味既BLUE CHEESE醬, 絕配~ 佢仲另外有西芥條同蘿蔔條, 可以REFRESH下口腔!
CHRISPY GARLIC WINGS $59/6PC
粒粒炸蒜痴住哂係面, 蒜香味好重, 皮位仲係帶脆架勁香口!!!
2021-03-13 17 瀏覽
上次係灣仔食過BURGER JOYS之後就愛上左佢BURGER同MILKSHAKE, 今日HAPPY FRIDAY就去左中環店食番個靚BUR~~~~ 中環店坐落感覺比灣仔店寬敞D, 但依然都係濃厚既美國風!FISH BURGER $89 (COMBO + $41)10次食BURGER10次都會叫牛, 今次破例叫一次魚柳!! 因為見到隔離枱叫左, 見到個樣比佢吸引左, 好難怪我既, 因為佢魚柳大大塊又厚身, 即炸起外表勁鬆脆, 然後入面魚肉又香又滑又熱辣辣!!  另外點解我會咁中意佢既BURGER, 其中一個原因係因為佢既包, 厚厚的, 有陣牛油香而且質感好鬆軟, 暫時只係哩度食到。MELTED CHEESE FRIES +$11熱溶芝士味道咸香, 配本身就香脆既薯條一流。MILK SHAKE +31 依度既MILKSHAKE又係我回頭既原因之一, 無論質感同味道都非常濃厚, 因為平時都會買BAILYS整既甜品, 雪糕等等既產品, 今次就加左$31 UPGRADE加入左BAILEYS入去, 多左香甜既酒味, 超正~~總之就好好味, 好快會再幫襯~~
FISH BURGER $89 (COMBO + $41)

MELTED CHEESE FRIES +$11
熱溶芝士味道咸香, 配本身就香脆既薯條一流。

MILK SHAKE +31
總之就好好味, 好快會再幫襯~~
2021-03-09 15 瀏覽
問親朋友邊間burger🍔好食,大家都介紹Burger Joys,所以今日專登同男朋友去食,睇下係咪真係咁正!餐廳果然受歡迎,假日下午時間,一家大細、拍拖嘅人都黎齊搵食。😋咁多burger好難揀🙈所以叫咗多人揀嘅Hot Pick - Cheese burger🐮實無錯!Burger即叫即整,熱辣辣,麵包鬆軟有牛油香,有別於平時食嘅漢堡。👍🏻漢堡扒牛肉味濃,食落juicy,連埋半溶芝士,好yummy。😆另外重叫咗Fish burger🐟,好有驚喜!估唔到魚柳又厚又大塊,炸得香脆,肉質又實,配埋醬汁好好食!🥰🥰🥰可以稱得上我食過最好食嘅魚柳burger!Classic Buffalo Wings🐥香脆嘅雞翼配上火辣嘅醬汁,酸酸辣辣好惹味,令人食唔停。

Classic Buffalo Wings🐥
香脆嘅雞翼配上火辣嘅醬汁,酸酸辣辣好惹味,令人食唔停。