2007-11-19
尋晚去海港城食野,嘩!真係好多好多人!大部分係一家大細,難搵到個位,快快搵食...睇勻成個場,都係覺得富久保最吸引,本來覺得貴,想食平的,但係最後都受唔住誘惑,叫左個關東煮套餐($55),有烏冬,關東煮,腐皮壽司,茶,再加$10要左三粒燒墨魚丸,由於人多,都等左一會兒...個烏冬十分十分好味,真係同出面唔同,口感佳,唔硬又唔過淋,湯底夠味,食完令人覺得咁貴都抵果隻!碗關東煮比較差(可能我食唔慣...),有隻蛋,有蕃薯,另外果的唔知係乜,而果條好似獅子狗但係又變左啡色的東西,就煮到淋晒,唔係咁好食!腐皮壽司大大件,味道一般,唔油,都叫抵食!燒墨魚丸就好正喇!又有燒汁,又有沙律醬,熱辣辣,但係好好味又易入口,個外皮好似好滑咁,總之食得過啦!