2023-04-23 52 瀏覽
做嘢做得咁辛苦,放工梗係要搵啲好嘢食啦!今日同好朋友嚟到長沙灣呢一間鳥海山鐵板燒,我哋今次食好啲,叫咗個了海山二人套餐,好豐富,食材品質亦都好高首先,上咗個沙律,好新鮮爽脆之後嚟咗四款刺身,職員好耐心咁介紹每一款刺身嘅食法同埋佢嘅名稱愛女,鷹羽鯛,目仁川,蓮子鯛,全部都係比平時比較少見到嘅種類嘅魚生,好新鮮,好有魚味愛女係用醋嚟調味,好特別未試過,其他嘅魚都係用醬油配Wasabi之後,都係燒鮑魚,鮑魚好厚好大隻,笑得好嫩,一啲都唔會韌,好味再嚟就係活龍蝦,蝦肉好彈牙,啲汁應該係用啲龍蝦膏嚟整嘅,好濃味,正鵝肝多士,熱辣辣,好多油超好食,平時我唔係咁鍾意食鵝肝嘅都覺得好好食牛肉角燒,燒牛肉包咗啲葱,好濃的葱味之後有麵豉湯,炒飯同埋炒椰菜,炒飯炒到粒粒分明,椰菜亦都好鮮甜呢餐食得好飽,好豐富,呢個價錢真係值回票價,又有鮑魚,龍蝦,鵝肝食員工服務又好周到,我哋只要趁熱食唔好掛住傾偈,同埋過嚟斟茶
做嘢做得咁辛苦,放工梗係要搵啲好嘢食啦!

首先,上咗個沙律,好新鮮爽脆
鵝肝多士

牛肉角燒,燒牛肉包咗啲葱,好濃的葱味

員工服務又好周到,我哋只要趁熱食唔好掛住傾偈,同埋過嚟斟茶
鵝肝多士