2019-06-06 64 瀏覽
大魚屋台個蟹膏豆腐,好好味本以為冇乜特別,舊三文魚都印證左我嘅想法,但當我將舊蝦擺落個口入邊嘅時候,有一種新鮮既味道,我就好似置身於大海當中,被海水擁抱住三舊裡面,最歡喜吞拿魚壽司第一啖最緊要試嘅唔係啲食物係個湯底。湯底ok,清淡但帶出東姑既鮮味。而冬姑最緊要既係夠淋,而佢做得到。另外絕對唔可以睇小啲豬肉,夠嫩,仲有啲肥膏,佢本身超鍾意豬扒嘅我,簡直一流。如果係鍾意清淡嘅你,呢個火鍋絕對啱你那,依個蒸水蛋,其實個好普通嘅事,基本上係間間都有,但衣到既蒸水蛋係一啲都唔簡單,因為佢擺左樣野係入邊,將成件事升價10陪,就係黑松露。黑松露嘅味道同水蛋嘅配搭簡直最佳拍擋,你真係估唔到佢竟然可以咁樣諗得到。鰻魚飯,燒汁唔算多,同白飯平均分步,甜甜地,蓋過鰻魚既炭燒味,ok,唔錯。衣到好細心,會將啲雞翼幫你分開,你會清楚見到兩條骨係分開咗,咁你就好容易會食到啦。但係啲雞神就硬左少少.唔係喎,飽到喊
大魚屋台
個蟹膏豆腐,好好味

三舊裡面,最歡喜吞拿魚壽司

唔係喎,飽到喊