2023-03-09 189 瀏覽
住新界西唔想去到咁遠食海鮮,屯門朋友介紹我去三聖村既棠記食!一去到見到好多街坊客就知冇介紹錯,一定好好味!😉仲見到唔少客人會拎海鮮黎加工就知道師傅一定煮得好好味!👍🏻避風塘賴尿蝦😍😍😍勁大隻呀!仲長過樣鐵匙羹!都未見過咁大隻既賴尿蝦!而且肉質結實一d都唔水,配埋勁多蒜同辣椒,超正!一級推介👍🏻豉椒炒蜆😋😋😋每隻蜆都肥嘟嘟,炒得勁有獲氣,d汁濃而不咸,而且份量夠多食極都有!菠蘿咕嚕肉🫶🏻🫶🏻🫶🏻菠蘿咕嚕肉真係有菠蘿🍍架!而且菠蘿仲燒過,又香又甜!咕嚕肉炸粉好薄好脆,唔會成舊肥肉,不知不覺就成碟食哂!難怪特別推介!蒜泥炒菜🥬🥬🥬連炒菜都咁出色!好多蒜泥但又唔會好咸,令我食多左好多菜,感覺健康d!咁出色海鮮小廚,真係隱世美食,就算專情搭車入黎食都會再去!😋😋😋

避風塘賴尿蝦😍😍😍

豉椒炒蜆😋😋😋