為食嘅我一直都好想試下上船出海食海鮮🥰但無奈我係容易暈船體質🙈唔好話要喺船上用餐🍽我連坐船都會感到身體不適🥲最近男朋友搵到一間餐廳唔駛上船出海🌊都可以品嚐到新鮮高質海鮮✨期待已久嘅我要出動啦!😍沿樓梯行上餐廳都有好多水手裝潢🛟有種上船食海鮮餐嘅感覺⚓️上到餐廳地方都幾闊落☺️裝潢跟遊船嘅內部設計一樣🛳唔一樣嘅係絕對冇海上飄浮暈船嘅感覺☺️我哋坐低卡位之後order左個二人海鮮餐📸打完卡之後熱辣辣嘅餐湯就送上啦🍵即刻收埋相機電話拿拿聲開餐🤤✨二人餐Set Dinner $798+10%服務費✨🍵餐湯 Soup: 龍蝦湯 Lobster Bisque龍蝦湯味好濃🦞稠濃嘅龍蝦湯細味下有小顆粒😳因為用龍蝦殼淆湯底🤤難怪咁香濃啦!香草麵包軟Q🍞蘸湯索滿龍蝦汁配搭食真係幾正💯🦀前菜 Appetizer: 路易斯安那蟹餅 Louisiana Crab Cake (+$10)蟹餅超。級。足。料!超多蟹肉絲填滿整個蟹餅🦀蟹肉一梳梳好鮮甜😋唔駛調味料都已經夠晒鮮嫩口感🦭男朋友話好似食緊蟹肉放題🤤大啖大啖超滿足!🌊主菜 Main: 招牌海鮮袋 Seafood Combo醬汁方面我哋揀左檸檬黑椒汁🍋更能釣出海鮮鮮味

✨二人餐Set Dinner $798+10%服務費✨

🍵餐湯 Soup: 龍蝦湯 Lobster Bisque

🌊主菜 Main: 招牌海鮮袋 Seafood Combo
醬汁方面我哋揀左檸檬黑椒汁🍋更能釣出海鮮鮮味✨海蜆、原隻去頭魷魚、藍青口放喺密封海鮮袋入面!店員喺我地面前shake shake 海鮮袋🌪打開後熱騰騰嘅熱氣湧現🌫我哋流晒口水等開餐啦😆

海蜆-好大隻好鮮juicy🤤口感滑嘟嘟👍🏻肉質偏實😆食落有勁特別有鮮味!
原隻去頭魷魚-好彈牙🦑魷腳一梳梳外觀靚又大隻👣煙煙韌韌口感豐富再配檸檬黑椒醬特別惹味😋
藍青口-未見過咁大隻青口😳肉質鮮嫰 海水味濃郁!新鮮彈牙又大隻😊
海鮮袋底有薯仔🥔粟米🌽腸仔🥓淋汁食更加惹味又好味👍🏻

🍝主菜 Pasta / Risotto: 黑松露燒烤菇意大利燴飯 Black Truffle & Portobello Risotto
粒粒意大利飯都掛滿汁🧈滑漏嘅牛油配搭香濃嘅黑松露🍄醬汁偏杰身包住每粒飯粒🍚邪惡得黎身體又好誠實咁流晒口水🤤芝士脆片咸香咸香🧀岩岩炸起脆卜卜👍🏻個飯食到底都仲熱到出煙😶‍🌫️

🥂餐酒 House Wine: 紅酒 Red Wine & 白酒 White Wine
🍷紅酒-果味濃郁甜甜地🍇入口順滑 Aftet Taste有啲啲單寧澀味😊我幾鐘意❤
🍸白酒-嗅杯酒已經感受到果味好香啦💕偏香甜冇單寧澀味🍇男朋友鐘意容易入口❤️

估唔到陸地嘅餐廳都做到海上用餐嘅效果🥰好有feel之餘海鮮味道新鮮又大隻🤤店員服務周到 打卡位又多📸多得男朋友介紹先搵到咁chill嘅餐廳😘下次親友飯聚要再嚟呢度encore💕