2021-04-27
除咗Seafood Platter 仲必食白酒煮青口~~~大舊👦🏻終於放咗bonus!今晚一於出去刷餐勁慶祝下🥂!~~~今晚佢由我揀,揀乜都得,我就揀咗呢一間我想食好耐嘅海鮮餐廳😍!雖然無book位,但係由於好早就到,所以好幸運地有位,不過我哋坐咗一陣餐廳就越來越多人,去到七點幾八點左右,已經全場full晒,所以想嚟食嘅話記得要提早book位啊!~~~難得黎慶祝,梗係要叫佢哋最出名嘅白酒煮青口同埋海鮮袋啦,白酒煮青口嘅青口唔係普通青口,而係用藍青口,粒粒都好大粒,肥美嫩口,好creamy。~~~而Seafood Platter就有好多款海鮮可以選擇,我哋最後就揀咗Live clams 、Live mussels 同Shrimp ,3款海鮮都好好食,新鮮又彈牙,最重要係佢個Cajun Garlic Sauce 真係好惹味,完全係舔手指嗰隻,蒜蓉味超重。~~~主食方面,推介大家試下Squids & octopus with ink risotto 「墨汁鲜魷魚 ・ 八爪魚意大利飯 」望落去黑漆漆嘅墨魚飯食落甜甜地味道好鮮,飯粒軟硬適中,而且啲魷魚仲要好幼嫩。~~~甜品方面,平時驚瞓唔着,唔
~~~
大舊👦🏻終於放咗bonus!
今晚一於出去刷餐勁慶祝下🥂!
~~~
甜品方面,平時驚瞓唔着,唔會咁夜食抹茶製品嘅大舊👦🏻,今日就陪我食咗抹茶雪糕蘋果批,真係好開心啊,抹茶雪糕茶味好重🍵,香香甜甜又凍冰冰,加埋熱辣辣焗得好香脆,而甜度又唔會好高嘅蘋果批,食落去甜而不膩,凍熱交融。
~~~
最近戒緊酒精嘅我哋,飲品就叫咗冇酒精嘅Nana flow
同Strawberry flow,不得不讚佢呢度嘅飲品調味真係調得唔錯,而且係用植物奶(椰奶)而唔係牛奶,比較健康,質地飲落好似沙冰,又有啲似奶昔,幾特別。
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥