2025-06-19
🔸 原味炸雞一隻 $218上枱一大盤炸雞件, 韓國炸雞果然名不虛傳,炸得好靚好脆,係由原隻雞切件,裹上薄薄有蛋味嘅炸漿現點即炸,配有新鮮炸起嘅薯條,蘸料係 甜酸醬同蒜香汁,配菜係我個人最愛嘅前菜 腌白蘿蔔粒,相當爽脆。 香脆嘅炸雞份量都唔少,亦可以點無骨嘅,可以啖啖肉,但我個人就喜歡輪下雞骨餸下啤酒😚味道:7/10性價比:6/10🔸 Jumbo 拉麵 $128有芝士粒、魚糕片、年糕、泡菜, 同埋相當多紫菜, 用個銻煲裝起 一大煲 ,煲中間打咗隻生雞蛋,拉麵湯底由韓國大廚每日用幾個鐘炮製,味道清甜。芝士粒喺滾熱辣辣嘅湯上面慢慢就會融化,變咗可以玩拉絲🍜 魚糕似關東煮魚片之類, 由於面裏面有啲好辣嘅泡菜,所以撈埋一齊成碗麵就會偏辣。味道:6/10性價比:6/10 🔸 韓式 牛肉烏冬 $128烏冬湯底係好健康嘅,一啲油都冇嘅清湯,一啲都唔會鹹,喺一個韓國斧山地道麵食。 配菜就跟↑拉麵差唔多,只係冇咗泡菜同埋芝士。燒牛肉就係另上,用咗啲椰菜一齊炒, 係阿豬媽韓系家庭撚手小炒, 韓牛炒得好香口,食落有好鮮甜嘅牛味,味道超濃厚,但係就稍為油膩偏甜一啲🤪味道:7/10性價比:7/10▪️
味道:7/10
性價比:6/10