2024-03-23 107 瀏覽
又係做孤獨的美食家既時候啦,中午放飯係元朗食左午餐覺得唔多夠喉,諗起呢間元朗都幾多人講起既蠔餅婆,就諗住買份蠔餅食下吧。肥姐中午2點開檔,有時會早少少,我今日行過未夠2點都已經有人買緊,呢度除左蠔餅仲有無骨鳳爪,飲品有紫貝天葵,雞骨草呢d涼茶賣,咁就唔怕熱氣啦。炸蠔餅蠔餅似係用炸既方式做,主要用粉漿加蠔仔,即叫即做新鮮熱辣,落單後5分鐘左右就食得,鐘意芫荽既朋友可要求落多d,唔鐘意就開聲講唔要啦,炸蠔餅新鮮做起好香口,相對比較油膩,蠔仔份量唔算好多,有時一啖入口都係炸粉,不過味道尚算唔錯,加埋佢既秘制辣汁味道更升華,我係即場加完拎走的後悔無叫肥姐俾多包我。食完覺得都要叫還可以,40蚊一份唔貴間中食下都ok,但好驚豔又唔算,叫做平平地食份蠔餅過下口癮。

炸蠔餅

炸蠔餅