2019-05-03 6862 瀏覽
最近因為有朋友生日想慶祝,但又食滯左西餐中餐,一於就同佢食餐日本野賀一賀佢!咁由於放題依加市面實在有太多選擇,我地就揀左吉壽呢間相對具知名度ge餐廳,咁起碼有知名度嘛!😝我地就book左7:30,由於係閒日的關係唔洗再等好耐就可以入去。而我覺得吉壽第一個好處就係地方相對寬敞,我地三個人都俾到一個好闊落ge些卡位我地,心情大好!😌咁一坐低我地實左太肚餓la,所以我地就分頭行事-我首先去攞前菜熱食,另外兩個friend就分別負責攞野飲同埋點住菜先。因為我地因間就食刺身,所以我就諗住攞d熱食暖下胃,就攞左葡撻同墨魚丸子,不過又忍唔到手攞左幾件加洲卷xd食落d小食都算唔錯,大家肚餓又未有野食黎時不妨試下😝到戲玉-當然就係刺身la!朋友分別叫左三文魚,甜蝦,北寄貝,玉子,鮑片,帆立貝,呑拿魚,劍魚同榮螺等等。其中本人就大推三文魚同呑拿魚,因為都比想像中肥美,而朋友就鐘意食甜蝦,貪佢夠鮮甜😋壽司呢我地都按份量嗌左每款一d,而最得我歡心的就莫過於火炙三文魚腩同埋帆立貝,前者充滿三文魚香氣油脂四溢,後者配上蒜蓉十分香口,令人吃過番尋味😋而燒物同炸物方面,我就大推燒牛舌同埋炸芝麻雞翼,十分香口而且惹味,

而燒物同炸物方面,我就大推燒牛舌同埋炸芝麻雞翼,十分香口而且惹味,而鐘意榴蓮的朋友更加不得不試炸榴蓮波波,但就要小心惹來你朋友鄙視的目光😂

最後因爲食得太飽,所以我淨係食左雪糕糯米糍,實在係大滿足!😚