2019-09-10 492 瀏覽
尖沙咀棉登徑都係大部分人放工Happy Hour既好地方,近日就開左一間高質素既打邊爐,下次Happy Hour完不妨三五知己一齊上黎食埋先走。一入到鋪頭,明顯裝潢有別於一般火鍋店,老闆好有藝術氣息,佢響樓梯放左唔同款既公仔同埋畫,什至連牆身都唔放過,而且卡位既設計都好特別,顏色配搭鮮明整理,似去左一間放滿藝術品既火鍋店。我同朋友一坐底,店員先問我地想飲咩,我地叫左一渣竹蔗水,之後佢地立即就為我地準備好調味架,芝麻醬,香葱,生蒜,炸蒜,辣椒,麻辣醬都有。湯底方面:酸菜白肉鍋乃貴店其中之一即人氣之選,酸菜份量充足,配上鮮甜蕃茄,火鍋店仲非常揼本,用左日本既雞頸肉黎熬湯,雞頸肉有別一般雞肉更爽口彈牙,口感係一般雞肉完全冇得比。美食方面:我地先叫左兩隻花竹蝦刺身,花竹蝦非常新鮮,肉質爽滑彈牙。美國Prime小排,自牛前胸肋骨部位肉,頂級的油花跟濃厚味道既肉質,無論你輕輕燙熟,或煮怕生煮至全熟,都能滿足您挑剔味蕾所需!日本水飼豬腩片,水飼豬脂肪較少,肉質爽脆,即使是腩位也不会太過肥腻。招牌四寶丸,分別有鯪魚丸,牛丸,蝦丸,同埋我最推介嘅彈牙墨魚丸!香煎午餐肉併即炸響鈴,打邊爐又點少得午餐肉,午
尖沙咀棉登徑都係大部分人放工Happy Hour既好地方,
近日就開左一間高質素既打邊爐,
下次Happy Hour完不妨三五知己一齊上黎食埋先走。

一入到鋪頭,
明顯裝潢有別於一般火鍋店,
老闆好有藝術氣息,
佢響樓梯放左唔同款既公仔同埋畫,
什至連牆身都唔放過,

而且卡位既設計都好特別,
顏色配搭鮮明整理,
似去左一間放滿藝術品既火鍋店。

我同朋友一坐底,
店員先問我地想飲咩,
我地叫左一渣竹蔗水,
之後佢地立即就為我地準備好調味架,
芝麻醬,香葱,生蒜,炸蒜,辣椒,麻辣醬都有。

湯底方面:
酸菜白肉鍋乃貴店其中之一即人氣之選,
酸菜份量充足,配上鮮甜蕃茄,

美食方面:
我地先叫左兩隻花竹蝦刺身
花竹蝦非常新鮮,
肉質爽滑彈牙。

香煎午餐肉併即炸響鈴,打邊爐又點少得午餐肉,午餐肉外脆內軟,非常juicy,響鈴脆卜卜入口鬆化,浸湯或者剩食都好好口感!

仲有蔬菜盤,各種蔬菜色澤鮮嫩,而且擺放得非常整齊。

呢間火鍋店無論裝潢同食物都屬於一等一,
而且價錢方面都合理,
下次大家可以同朋友一齊黎試試