2021-02-24 12534 瀏覽
前年已經食過一次,覺得唔錯可以再encore,咁岩我有Landmark Bespoke e-coupon $570,所以就襯expire前用左佢,而且晚市堂食又release返,真係時間岩岩好~經Openrice  Book左位,酒店餐廳當日會打電話黎confirm,亦因為我比較早就預約左,所以位置會比較近拎食物嘅地方(前年係即日定前一晚book所以位置唔靚,拎野食要行好遠)蠔已經唔係自己任拎,係由waiter拎俾我地,每次4~6隻不等,記得前年係有3種蠔任我選擇,不限拎幾多隻,而且隻隻都肥美,但係今次好失望,蠔好細隻而且冇蠔味,我食左1~2轉都收手。龍蝦雪味好重,一般般。長腳蟹就唔錯(不過比較少醬汁提供)麵包蟹好搶手,不過都係削左D,我咁岩食個隻唔多膏。最好食嘅凍食我覺得係鮑魚,彈牙新鮮。刺身都係有平時嘅三文魚,甜蝦,北寄貝同油甘魚。油甘魚因為少自助餐有提供,所以都會傾向食依個。熟食唔多選擇,最好食嘅係燒牛肉(冇影到)我老公揀嘅泰式粉麵我知海南雞飯都好出名,可惜提供嘅雞都係胸位,睇到都好嚡,咁岩有2件比較靚嘅脾位俾我夾左。果然配埋3款海南雞飯醬連雞油飯係好好食。想再encore,點知

龍蝦雪味好重,一般般。
長腳蟹就唔錯(不過比較少醬汁提供)

麵包蟹好搶手,不過都係削左D,我咁岩食個隻唔多膏。
最好食嘅凍食我覺得係鮑魚,彈牙新鮮。

刺身都係有平時嘅三文魚,甜蝦,北寄貝同油甘魚。
油甘魚因為少自助餐有提供,所以都會傾向食依個。

熟食唔多選擇,最好食嘅係燒牛肉(冇影到)

我老公揀嘅泰式粉麵

果然配埋3款海南雞飯醬連雞油飯係好好食。想再encore,點知等極都仲係個幾舊嚡嘅胸位,所以冇再食到。

唔知係我唔識食定點,cold cut嘅parma ham同火腿,放入口真係一浸臭腳味
食到想嘔

文華另一樣出名嘅係new york cheese cake,果然cheese好味,冇顆位,好順滑。
芒果布丁同Tiramisu都可以。
焦糖燉蛋同黑松露朱古力太甜,I don't like it

熱食真係唔多選擇,而且都唔吸引,如果鐘意食凍海鮮會鐘意依間。Waiter有禮貌,收碟都快手,主動問生蠔駛唔駛追加,又主動俾張櫈仔放袋。不過飲品只可叫一杯,唔係任飲(橙汁要加錢)。

諗住用張e-coupon埋單,waiter話原來Landmark Bespoke會員有75折添呀,所以如果大家想食又想拎著數的話,不妨考慮download Landmark個app,再係佢旗下商店買滿$100,Scan d 收據同信用卡簽單入去個app度,過幾日(預一星期啦)批核完成功左就成為會員嫁啦。(我都係當時先知有75折,所以覺得好抵呀~!)
2021-02-20