2017-11-01 140 瀏覽
餐廳內既環境裝修得幾靚,以為唔平,點知個價錢非常親民,好多道菜都只係40-60蚊😍。原來咁平係因為個份量細,岩晒同朋友一齊share 。西班牙蒜容salsa醬炒鮮魷味道不錯,加左辣椒同檸檬汁,好鬼惹味🤗脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬估唔到西班牙餐廳裡都見到有類似廣東菜既豬腩肉,個skin燒到脆卜卜,好鬼正。豬腩肉一層油脂一層肉,好靚,好似蛋糕咁蕃茄醬肉丸,我平時好中意食肉丸,所以點都要叫黎試下,味道ok既,冇太大驚喜。蒜蓉香草汁肉眼扒本身以為係一塊,點知上到黎係咁,就眼睇好似 連皮嘅石斑魚, 可能是預先切開咗所以佢個肉汁流失左小小。 不過特別嘅係佢嘅嗰啲醬,香料有少少泰國嘅風味Pussy foot ,有種特別的香味,唔錯,可以一試。西班牙奄列, 之前細個都有喺屋企煮過嚟食, 主要材料係薯仔同蛋, 好似蛋糕咁, 味道唔係天花龍鳳嘅好味,但就好實在好飽肚焦糖燉蛋, 脆脆焦糖 今餐真係食得好飽。

原來咁平係因為個份量細,岩晒同朋友一齊share 。

西班牙蒜容salsa醬炒鮮魷
味道不錯,加左辣椒同檸檬汁,好鬼惹味🤗

脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬
豬腩肉一層油脂一層肉,好靚,好似蛋糕咁

蕃茄醬肉丸,我平時好中意食肉丸,所以點都要叫黎試下
,味道ok既,冇太大驚喜。

蒜蓉香草汁肉眼扒

Pussy foot ,有種特別的香味,唔錯,可以一試。

焦糖燉蛋, 脆脆焦糖
今餐真係食得好飽。