今次嚟試左兩個湯底;招牌藥膳紅燒牛肉同南瓜海鮮湯。招牌藥膳紅燒牛肉好有臺灣牛肉麵既感覺,有dd辣,煮到d野食好入味。佢湯入面竟然有肉,而且唔硬好軟,好正。南瓜海鮮湯我大推,佢竟然有新鮮海鮮會比埋你,一大兜海鮮嚟到竟然仲好生猛,d蜆仲識鬱。海鮮落埋落個南瓜湯到,簡直令到個湯既鮮甜到立刻提升,仲有啖啖肉既蟹同大大只既貴妃蚌。我個人好鐘意食脆魚脘的,吃火鍋指定菜式。呢間的脆魚脘腩位。好正👍🏻👍🏻👍🏻,肉厚一流,口感無得頂😋美中不足的系切時唔太順骨位切但都系小問題!另外不得不提,蜆/沙白鮮味一流,最厲害系有一個鐵籃裝住煮,食過咁多間,終於唔需要揾唔番落左的蜆。寬薯粉又系一道吃火鍋必點既野食,入哂湯底既味,簡直無得頂👍。飲品方面,我地叫左竹蔗茅根。佢唔會太過死甜,好清爽。另外佢仲又好多唔同種罐裝飲品,而我地就叫左加多寶同烏龍茶。黑松露墨魚滑真系有陣陣黑松露味,配埋彈牙墨魚滑。正!蝦滑同蝦丸都好有蝦味,而且冇乜雪藏味,值得一贊! 雲吞大大只,都幾抵食!豬頸肉唔會太多肥膏,瘦瘦地,食落唔會覺得肥膩。所有菜都系用鴨仔藤籃上枱,超得意。我哋嗌咗菜心苗同唐生菜,好鮮嫩,南瓜湯底煮好好食。蘿蔔煮咗一陣就淋,
今次嚟試左兩個湯底;招牌藥膳紅燒牛肉同南瓜海鮮湯。

所有菜都系用鴨仔藤籃上枱,超得意。我哋嗌咗菜心苗同唐生菜,好鮮嫩,南瓜湯底煮好好食。蘿蔔煮咗一陣就淋,食落好甜。

我一向都會系吃火鍋既時候叫豆腐同埋芋絲, 清清地, 又可以解辣, 所以今次都一如以往咁叫左黎食, 估唔到呢間店既豆腐咁好味! 豆味好濃而已都好香, 店內有幾種豆腐選擇, 我就叫左我既至愛滑豆腐黎試, 結果超出我地既預期咁好吃!  芋絲都煮得好入味, 放系南瓜果邊既芋絲好清甜好好味呀!

今次都有食到牛柏葉同竹笙,不過不失都算系正常水準。而第一次用牛舌吃火鍋,食落冇咩蘇味,可以一試,唔洗次次食牛肉咁悶。

今次同三五知己一齊去吃火鍋, 估唔到搵到呢間系旺中帶靜既店, 我同班FD都贊口不絕, 一定會再試!
2018-10-16