2019-06-11 20 瀏覽
今日約左朋友食飯,早兩日已經係openrice睇吓邊間打邊爐惦嘅,近近地銅鑼灣,見到呢間野都有好評仲有85折,服務員和藹可親,梳化好舒服,幾個人最啱傾計,環境吾太嘈雜,檯面放有點菜紙。一坐低店員已立即送上調味料,湯底有成十幾款,我地揀左招牌麻辣鍋同埋自家鮮魚清湯鍋,鴛鴦鍋都係加20,麻辣鍋湯底已經有豬紅夠嫩,鮮魚清湯鍋好香Good Good。手切本地鮮牛頸脊,牛肉味濃,肉質軟滑,仲有白鱔肉,非常新鮮,大花甲大大隻十分吸引,清左內臟位洗得乾淨,清甜好味。桶蠔都極新鮮,好香嘅韭菜餃,雲吞原來是包滿彈牙的蝦仁和鮮香的肉碎,魚皮餃外皮好爽,鮮鵝腸😍很肥美又不至於條條肥膏,輕輕十幾秒已經很爽脆,餐廳處理得非常之好完全沒有難聞的臭味十分出色。另外手打墨魚滑爽口彈牙,食過翻尋味,再準備定一渣凍竹庶茅根,呷一口,冰涼透心,甜度剛好,清甜滋潤,用來配火鍋最適合不過,期待下次再黎。