2017-11-25 150 瀏覽
今年嘅生日,朋友邀請我去新蒲崗一間新開輕食甜品店Le Sucre 慶祝,來到甜品店即被室內裝修所吸引,因為呢間餐廳位處角落位置,所以好開揚,對出係一個小小嘅公園,令我感到十分舒適,店內播放一些輕鬆嘅歌曲真係唔錯。當然令我驚喜嘅就係當日嘅美食😋😋😋先有炸軟殼蟹、炸雞亦,而兩樣炸嘅食物都伴有黑松露醬。跟著送上嘅係小小辣嘅白汁聖子扁意粉,重有鮮嫩鴨肶金磚伴蜜糖吐司以及煙肉滑蛋芝士牛角酥👍👍最後就係甜品出場啦⋯⋯超級美味嘅Tiramisu,好有酒店大師級嘅風味,最令我驚喜不已嘅事情:就係甜品師傅特別為我嘅生日而製作嘅朱古力心太軟啦,佢重响木盤上面用朱古力寫上我的名字及祝賀嘅生日🎂字句真的令我難忘啊!很窩心
真係唔錯。
超級美味嘅Tiramisu,好有酒店大師級
2017-11-21