2018-05-28 84 瀏覽
又到一年一度嘅週年晚飯,經常去食一啲西餐,今次想改變下去食日式燒肉。想搵一間環境坐得比較舒服點價錢有又抵食。所以揀咗一間喺佐敦嘅和匠日式燒肉。之前去開既燒肉店,都係以散叫為主,好少有一系列嘅自選套餐。鍾意食日本牛,美國牛,都有唔同嘅套餐俾我地揀。價錢亦都相當抵,我哋叫咗幾樣唔同嘅牛,美國牛小排,美國🇺🇸牛仔粒,呢個牛小排肉質都好柔嫩,配上自製嘅醬汁,食到唔停得口。我哋最後叫咗兩份先夠食。牛仔粒,如果鍾意食比較有口感嘅。呢個一定要食,咬落去好有口感,肉汁爆曬出嚟😍😍😍😘 好好好好味。仲有豚肉,係我最喜歡嘅五花腩部位,🐷🐷🐷清清地要個黑松露嘅炒雜菌😍😘當日有日本嘅元大貝做緊推廣,我哋叫咗兩隻試吓,牛油味十足,仲有黑松露。心到融埋。唔夠飽叫埋個海膽炒飯,炒飯好特別,有三文魚子配搭,海膽配上三文魚子。可以講係最佳配搭。香噴噴🐷🤤

我哋叫咗幾樣唔同嘅牛,美國牛小排,美國🇺🇸牛仔粒,

仲有豚肉,係我最喜歡嘅五花腩部位,🐷🐷🐷

清清地要個黑松露嘅炒雜菌😍😘