日本鐵板燒來講我都唔係成日食今次應該係第三第四次好似我都覺得係一個視覺同味覺既享受呢度特別有一個二人套餐樣樣有啲唔使諗,我哋好快就決定咗前菜係明太子海藻沙律明太子好似唔係好夠咸(日本新鮮嗰啲會有浸鹹鮮味)沙律菜好夠凍,但係優化一點嘅話可以+1條冰菜感覺會立即矜貴好多特別要讚嘅係佢個番茄同埋佢個海藻,好好味龍蝦湯好標準,好濃郁多士好夠脆,上面嘅番茄粒大小平均,可口美味清酒煮蜆意外地好味清酒唔搶喉蜆肉鮮味彈牙,而且無過熟( 時間控制得好好,難道好高)其中一個主菜係龍蝦龍蝦肉好靚唔係普通嘅波士頓龍蝦係日本龍蝦瓜果類燒得非常用心味道亦相當不錯龍蝦嘅醬汁係用龍蝦糕加牛油來煮牛舌心一般我比較少食牛脷但係佢比較矜貴一隻大大隻嘅牛,舌頭,已經唔大佢仲要精選左舌頭中間嘅位置非常爽口彈牙有肉汁非常美味和牛和尚頭(右)同埋美國肉眼(左邊)兩個區食得出係唔同嘅部份肉嘅層次同埋質素有唔同嘅口感和牛比較多肉汁,層次分明美國肉眼牛味比較濃,啲牛油雖然冇咁香,但係都少咗分有油膩感值得一讚嘅係佢辱旁邊有粉紅色岩鹽、同埋有手磨wasabi,令到每隻牛都有唔同嘅食法,非常抵讚去到我搬跑得情況下仲有個炒得粒粒分明嘅炒飯飯裏面
日本鐵板燒來講我都唔係成日食
今次應該係第三第四次
好似我都覺得係一個視覺同味覺既享受
呢度特別有一個二人套餐
樣樣有啲唔使諗,我哋好快就決定咗
前菜係明太子海藻沙律
明太子好似唔係好夠咸(日本新鮮嗰啲會有浸鹹鮮味)
沙律菜好夠凍,但係優化一點嘅話可以+1條冰菜
感覺會立即矜貴好多

特別要讚嘅係佢個番茄同埋佢個海藻,好好味
龍蝦湯好標準,好濃郁

多士好夠脆,上面嘅番茄粒大小平均,可口美味
清酒煮蜆意外地好味

清酒唔搶喉
蜆肉鮮味彈牙
,而且無過熟( 時間控制得好好,難道好高)
其中一個主菜係龍蝦

龍蝦嘅醬汁係用龍蝦糕加牛油來煮
牛舌心
一般我比較少食牛脷
但係佢比較矜貴
一隻大大隻嘅牛,舌頭,已經唔大
佢仲要精選左舌頭中間嘅位置

非常爽口彈牙有肉汁

非常美味
和牛和尚頭(右)同埋美國肉眼(左邊)
兩個區食得出係唔同嘅部份
肉嘅層次同埋質素有唔同嘅口感
和牛比較多肉汁,層次分明

美國肉眼牛味比較濃,啲牛油雖然冇咁香,但係都少咗分有油膩感

去到我搬跑得情況下仲有個炒得粒粒分明嘅炒飯
飯裏面有洋蔥、蘿蔔、魚仔( 魚仔甜甜地,聽經理講左三個鐘頭,手工啊!)
而且非常鮮嫩嘅炒青菜(爽口得來綠油油)
不得了
甜品都唔馬虎
有之雪糕清香味味,甜而不膩
旁邊畫左個小心心,好可愛

整體來講,作為亞士厘道尖沙咀

呢個地點已經值$300
加上貼心嘅服務再加$50(職員收碟收得好快,而且相當有禮貌,當我聲聲講唔該,佢又細聲講唔好客氣,加茶、倒水非常自動自覺、有時我同朋友掛住傾計冇飲到茶,佢擔心我杯茶凍左自動自覺幫我換過杯熱茶,呢一點勁加分

新鮮龍蝦再加$150,一牛三食值$150
另外佢嘅高質炒飯炒菜前菜甜品林林總總其實都值$300

平心而論如果呢度最基本我都覺得值$900一位
所以買單1848係物有所值嘅
今次呢間環境小小,五臟俱全

職員少少大服務多多
值得推介