2019-03-11
終於都敲定了東京之旅,跟小夥伴一起計劃行程,尖沙咀想搵一間比較 fusion 的餐廳開餐,突然間好想食 shine !餐廳燈光昏暗,卡位及梳化位 both 坐得幾舒服,餐牌清晰。主菜之前吃點小食,脆炸魚柳條配他他醬 $98每條 fish finger 炸至乾身,外脆內軟好香好味道!入口軟綿感覺不會油膩,配他他醬汁更大提升鮮味。煙鴨胸無花果沙律 $88原本以為煙鴨胸是冷盤,點知食嘅時候有驚喜!熱辣辣香噴噴充滿鴨肉香氣;無花果鮮甜有益,沙律菜翠綠清新,酸酸甜甜非常開胃。食完個炸炸小食要飲返杯凍飲涼爽一下,shine 係Bar & Restaurant,我見到酒吧區有多幾多款式嘅酒,非酒精飲品亦有供應。我點了杯 Peach Yogurt $68蜜桃味入口香甜,加上乳酪口感 creamy,誠意推介!卡邦尼意粉 $168意粉當中我最喜歡是卡邦尼, 材料簡單但就加上大量芝士,估唔到都幾濃郁,仲有香脆煙肉,食得開心。意粉口感偏硬掛滿醬汁相當滋味。特級安格斯漢堡配脆炸薯條 $188漢堡麵包焗得夠鬆脆,熱辣辣脆脆地。生熟度剛剛好的安格斯漢堡肉質相當鬆軟,入口勁 juicy 多汁又有彈性。而且喜歡豐富的配
主菜之前吃點小食,脆炸魚柳條配他他醬 $98
煙鴨胸無花果沙律 $88
蜜桃味入口香甜,加上乳酪口感 creamy,誠意推介!
卡邦尼意粉 $168
特級安格斯漢堡配脆炸薯條 $188
入口勁 juicy 多汁又有彈性。而且喜歡豐富的配菜,煙肉、蕃茄、生菜、生洋葱好有層次感。就連薯條都炸到好脆口唔油膩。
鮮果青檸雪葩 $68 & 心太軟 $80
最後甜品有驚喜,擺盆賣相已經勝一籌,心太軟味道非常香濃,青檸雪葩夠晒清新。
侍應服務殷勤主動,整體感覺相當滿意。下次再跟其他朋友來試試其他菜式吧!