2018-09-16 81 瀏覽
星期四晚同同事去咗呢間位於長沙灣嘅西餐廳食晚飯~餐廳嘅位置比較偏僻而且唔係好起眼所以你應該好多人都未知道有呢間餐廳嘅~ 但係因為係openrice見到有人食過呢間餐廳,而且 而且應嘅食物相呢都幾吸引所以我同朋友同事就決定去試下啦~餐廳嘅裝修好有格調, 店主用咗油畫霓虹燈作為裝飾,鍾意影相嘅朋友就可以影下相打下卡。餐廳提供嘅食物種類都上算多元化。 我同同事就嗌咗兩款小食、一款主菜同一款甜品。 飲品方面我哋就嗌咗1.5L嘅水果茶。 水果茶用一個好似水機嘅器皿裝住,方便食客斟嚟飲。 水果茶充滿果香,酸酸甜甜,好開胃。 小食方面,我哋就order咗雞尾酒蝦杯同埋燒粟米。雞尾酒蝦杯嘅蝦鮮甜爽口,中間嘅牛油果醬同番茄醬可以帶出蝦嘅鮮味。至於燒粟米味道亦都非常好,粟米以芝士、牛油同鹹蛋黃碎炮製而成, 所以食落非常香口。 侍應仲好貼心咁幫我哋將全部粟米粒切曬落嚟,方便我哋食。 我哋仲嗌咗白豚斧頭扒作為主菜, 白豚肉質嫩滑,有烤蒜頭、車厘茄、 露筍等作為配菜。烤蒜頭一啲都唔辣,配上豚肉一齊食,非常惹味,可以減低肉類嘅油膩感,所以我同同事都好鍾意。 甜品我哋就嗌咗朱古力軟心蛋糕,蛋糕唔會太甜,充滿朱古力香
星期四晚同同事去咗呢間位於長沙灣嘅西餐廳食晚飯~

餐廳提供嘅食物種類都上算多元化。 我同同事就嗌咗兩款小食、一款主菜同一款甜品。 飲品方面我哋就嗌咗1.5L嘅水果茶。 水果茶用一個好似水機嘅器皿裝住,方便食客斟嚟飲。 水果茶充滿果香,酸酸甜甜,好開胃。 小食方面,我哋就order咗雞尾酒蝦杯同埋燒粟米。雞尾酒蝦杯嘅蝦鮮甜爽口,中間嘅牛油果醬同番茄醬可以帶出蝦嘅鮮味。至於燒粟米味道亦都非常好,粟米以芝士、牛油同鹹蛋黃碎炮製而成, 所以食落非常香口。 侍應仲好貼心咁幫我哋將全部粟米粒切曬落嚟,方便我哋食。 我哋仲嗌咗白豚斧頭扒作為主菜, 白豚肉質嫩滑,有烤蒜頭、車厘茄、 露筍等作為配菜。烤蒜頭一啲都唔辣,配上豚肉一齊食,非常惹味,可以減低肉類嘅油膩感,所以我同同事都好鍾意。 甜品我哋就嗌咗朱古力軟心蛋糕,蛋糕唔會太甜,充滿朱古力香味,軟軟淋淋,配上冰凍嘅雪糕一齊食的確唔錯,而且擺盤亦都好靚,的確係igable。

我覺得呢間餐廳嘅食物質素同環境都係average以上,所以大家不妨去試試吖~

2018-09-13