2024-03-13 75 瀏覽
話說我好中意食餃子而老婆又好唔中意食餃子,今次竟然有間老婆食完都覺得ok既餃子店。餃子既選擇唔多,走茜走九走苦瓜之後其實得返3款(2葷1素) 可以揀。45蚊8粒唔算平,size同豐信差唔多,比出面大半個size左右,但比較好既係無豐信咁實,咬落去舒服d.味道方面老婆話椰菜食得出甜味,但我就覺得無乜特別,第二款用既芝士都無乜cheese味。反而係個五指毛桃湯飲落住家舒服有驚喜。串燒係老婆最中意既一環(因為佢唔中意食餃子), 雞膊頭超juicy, 雞軟骨落油足燒得夠香,墨魚咀帶少少孜然味都好正。反而係雞皮燶左有少少失色,但整體黎講每一串都唔差,調味都唔同,唔似大陸個d清一色辣椒孜然味,12蚊串香港黎講好抵食。

串燒係老婆最中意既一環(因為佢唔中意食餃子