2012-11-27 132 瀏覽
其實好早已想去試下, 但又懶得去試, 未去返附近食開的"茶記"!點解想試?? 其實主要是"出前一丁唔加錢!", 咁辛苦搵錢, 都唔想白白比左都唔知值係邊度, 所以不論係食邊餐都要值!好多地方要改出前一丁都要加$3, 所以我出街唔會食麵! 自己唔識煮咩, 乜味都溝過嚟煮!既然唔洗加錢, 我就叫左"吉豬出前一丁跟凍檸茶"。原塊豬扒碎上, 唔會天一半地一半。真正原個出前一丁, 不是大箱無袋那種。茶就淡咗些少了!同收銀姐姐傾傾吓, 仲請我食kimchi, 佢自己做架! 好正!她們為了唔浪費食物, 不但出前一丁係叫一個開一個, 連通粉都係頂好獨立包裝果隻奶茶是用茶包, 每次開, 不會煮定, 所以每次都會與客人講聲"比較淡"。需不是極為美味, 但有點人情味! 成行成市都是茶餐廳, 要食個出前一丁係是但一間都要$3x, 但我加了凍飲都係$28。而且有些$2x的下午茶, 不防一試, 可能"隔嚟飯香"! 但一試無防!

既然唔洗加錢, 我就叫左"吉豬出前一丁跟凍檸茶"。
原塊豬扒碎上, 唔會天一半地一半。
真正原個出前一丁, 不是大箱無袋那種。
茶就淡咗些少了!

已經加了兩次啦!
2012-11-24
已經加了兩次啦!