2024-05-01 5 瀏覽
老細食鱔日記🪱 12食鱔老細🪱狐假虎威,蝦蝦霸霸既行為,真係令人髮指。但作為富三代,又有邊個員工夠膽去challenge 佢吖?要生活過得好,大家講好要向佢老豆(即係會長)投訴,於是去左會長之家。點知最後成班人全部縮沙,但係就留左喺嗰度食飯。✨️會長屋企真係好靚,而且d設計同擺設都非常古典優雅。嗰啲屏風同埋掛畫,我諗真係價值連城。仲有好多古董,懷舊嘅裝飾。講笑遮,我地自己代入角色,但呢間餐廳絕對係吹水,聚腳訴苦既好地方。🍖熟成牛油豬五層肉,用成塊砧板上,加上有把豬肉刀,賣相非常吸睛。但係其實把刀並無用武之地,因為店員會好細心咁幫你去煎,剪開,反轉,之後又會放係旁邊,保溫又可以慢慢食,保持脆口,又唔會燶。而成個過程最重要喺佢幫你處理到最好嘅狀態,如果自己煎,分分鐘side左塊靚肉。豬肉夠哂脆,熟成左既肉比較實淨,但係又唔會鞋,好有口感。🍖另外我地叫左四件鰻魚,感覺喺超級新鮮,睇成個皮嘅光澤同埋緊致度,就已經略知一二。再加埋煎好之後,魚肉喺咬落去果種回彈嘅口感,就更加確定呢點。🍖有魚有肉其實已經好正,但係燒烤既時候,總係想加啲牛肉,所以我地又叫左鹿兒島牛三角,我今次堅持個己煎,店員好似知我被
老細食鱔日記🪱 12

🍖有魚有肉其實已經好正,但係燒烤既時候,總係想加啲牛肉,所以我地又叫左鹿兒島牛三角,我今次堅持個己煎,店員好似知我被壓抑太耐,就只話我聽方法,煎一邊到見血水,反過去一陣就得,件肉真係特別好食又肥美,自主既感覺太好啦。

🍺韓國啤酒當然唔少得,但係有特色既手搖蜜桃特飲,清新好味,會唔會係暗示我要轉工去台灣呢?

以上既ff情節雖然天馬行空,但哩個地方總算為我地呢一班有冤無路嘅員工帶來一點慰藉!真係一個舒緩壓力嘅好地方。