2022-12-22 858 瀏覽
位於荔枝角區既「四喜麵包餅店」自年中停業裝修之後,不但一改懷舊外型,仲出左啲唔少新品😍🥐🥖可能大家會聽過佢地比較出名既懷舊包裝月餅、松露朱古力、法式蛋批等等既出品,今次我就試左佢地𝟙𝟘月新上市既盒子蛋糕✨😋😋味道又幾有驚喜喎❣️🍰朱古力盒子蛋糕 $𝟜𝟚第一眼外型係好靚仔既,拎上手都有啲份量,亦睇得出佢既層次好分明💓一打開個蓋就聞到好香濃既朱古力味🤤🤤面頭有兩粒四喜招牌生朱古力、兩粒黑加侖子凍✨前者都係一貫水準,軟糯唔痴牙、微甘,好香醇既朱古力味🍫👍🏻蛋糕體夠濕潤,加埋好輕身、微澀既朱古力Cream,成件事係入口即化,無負擔感,會忍唔住一啖接一啖😋😋🔅個人最意外係佢地既盒子蛋糕偏大人口味,甜度主要來自黑加侖子凍,朱古力濃厚得黎偏甘澀,一個人食一盒完全無難度‼️𝙿.𝚂. 如果佢地既蛋糕體可以再厚啲,食落會更加滿足😛✨有機會下次會再試埋其他味道🫶🏻

🍰朱古力盒子蛋糕 $𝟜𝟚
朱古力盒子蛋糕