2022-09-24 34 瀏覽
想食韓國野,搵到呢間好有特色嘅餐廳,openrice仲有優惠🥰餐廳一邊以白色瓷磚爲主,像簡單明亮嘅café☺️墻上有花灑做裝飾,更有一個特別嘅浴池位置,營造一種韓國傳統澡堂嘅感覺😙我們用餐當天該位置嘅客人更帶了柴犬,超級可愛!另一個邊以黑色墻爲主,更有一面擺滿燒酒嘅牆,好有韓國夜晚飲酒feel😍我們選了一個套餐,又加左d野食,食得好滿足🤤🍽晚市韓式豬肉包菜套餐 $458🥢生菜包豬肉配自家醬汁(2人用)五花肉肥瘦適中,分量好足,配上自家惹味醬汁同新鮮蔬菜,蒜頭、辣椒、醃蘿蔔、帶來多重清新口感🤪🥢韓式甜辣炸雞🍗(半份)有6件無骨炸雞,上枱時熱辣辣,賣相都好吸引,外表炸得金黃脆口,食落炸雞口感嫩滑多汁🤤🥢法式焦糖燉蛋窩夫🧇窩夫口感鬆脆,焦糖燉蛋都好食,好creamy,兩樣好食嘅都幾match,我同朋友都好中意食🥰🥢雪嶽山🍹🥢香檳葡萄梳打特飲🍹雪嶽山賣相好靚,天藍色配白色,好似富士山🗻葡萄梳打特飲都唔錯,葡萄味濃,好清新😚✨辣炒年糕🌶️$148包括年糕、魚糕串同鵪鶉蛋,醬汁十分惹味,有少少辣,配料都沾滿醬汁,最中意就係魚糕串,口感煙韌,配上微辣嘅汁,好味😆✨Oreo鮮奶麻薯 $58麻薯有3種口味,

🍽晚市韓式豬肉包菜套餐 $458
🥢生菜包豬肉配自家醬汁(2人用)

🥢韓式甜辣炸雞🍗(半份)

🥢法式焦糖燉蛋窩夫🧇

🥢雪嶽山🍹
🥢香檳葡萄梳打特飲🍹
雪嶽山賣相好靚,天藍色配白色,好似富士山🗻
葡萄梳打特飲都唔錯,葡萄味濃,好清新😚

✨辣炒年糕🌶️$148

✨Oreo鮮奶麻薯 $58
麻薯有3種口味,黄豆粉、黑芝麻同Oreo。麻薯由3.6牛乳與糯米粉製作,成品感覺十分滑溜,上面鋪滿Oreo碎,就由我地自己將麻薯同Oreo碎 mix埋一起,再切成細份, 又好玩又好食🤣