2021-11-11 51 瀏覽
高CP值西餐 & 甜品打卡靚😍 位於長沙灣/荔枝角中間!Pet-friendly餐廳🐶 我哋當晚去到,隔離枱都有帶🐶入嚟一齊坐添!🥇燒法式香草羊架。$178慢煮得好好食!仲見到羊肉係呈粉紅色,入口肉嫩多汁,羊騷味唔會太重,配埋香草味好夾,個人覺得唔使沾佢旁邊嘅燒汁已經單食都好好食! 配菜嘅薯蓉亦都好滑,睇得出店家連配菜都係用心製作👍 呢個價錢食得出咁高嘅慢煮質素,同埋有成3大支羊架,整體CP值都幾高㗎!必定推介🧡🥈雲 -藍莓乳酪味。$58一上枱已經好適合打卡,成朵雲嘅外型咁,真係少女心爆棚😍 入面blueberry yogurt味道好濃好突出,mousse唔會太甜, 用嚟做飯後甜品解膩都幾正!呢間餐廳其他甜品都好靚好適合打卡!下次有興趣想試下其他款式😉🥉芒果蟹籽蟹肉沙律。$88顏色搭配得比較靚同精緻,蟹肉都好夠多,食到最尾都仲有好多蟹肉同芒果,沙律菜配甜甜嘅芒果醬汁,配埋青瓜同車厘茄,又fresh又甜嘅口感個人都幾滿意👍4️⃣ 燒美國安格斯封門牛柳。$198個人覺得單食唔點燒汁已經幾好食,旁邊嘅薯條好脆好香口,令人食過唔停, 我哋嗌五成熟,肉質依然粉嫩,火侯控制得幾好
高CP值西餐 & 甜品打卡靚😍

🥇燒法式香草羊架。$178