2018-01-27 111 瀏覽
呢間餐廳係openrice長沙灣區一向都係高據榜首, 所以有麝自然香, 吸引左唔少「外地」人黎長沙灣區光顧, 本人雖然住係長沙灣,但係一路都未試過食,原因係經常大排長龍, 本人又無咩耐性, 所以都成日三過門而不入. 今日幸運地星期五放假, 我就lunch時間(因為唔洗排)去試一試佢既端倪.由門面同入到去黎睇, 小店黎講呢間餐廳都算裝修得幾精美, 有幾分似日本既居酒屋, 而且坐位距離唔算太近, 無好迫既感覺, 唔錯唔錯侍應落單同serve我地個時都係面帶笑容, 有禮貌既, 加分!講重點!上菜啦--------招牌菜式原條炭火燒鰻魚飯. 鰻魚都真係好足料, 無花無假係原條, 係肥美既. 加上鰻魚汁都真係令人食慾大增,正! 加埋一d蛋絲點綴,真係令人賞心悅目. 不過, 因為鰻魚真係太好「送飯」, 佢d飯就比起一個傳統鰻魚飯少, 唔太夠喉, 對於一d 澱粉質狂熱份子黎講會有d 意猶未盡驚喜之作: 半燒火炙四色魚生丼, 佢入面有左口, 蟹棒, 帶子, 三文魚, 加兩小片玉子. 全部都燒得幾香, 由其帶子特別鮮甜, 就算係火炙丼都無用次貨既食作, 唔錯! 份量黎講,可能係lunch關係, 個人覺得

驚喜之作: 半燒火炙四色魚生丼, 佢入面有左口, 蟹棒, 帶子, 三文魚, 加兩小片玉子. 全部都燒得幾香, 由其帶子特別鮮甜, 就算係火炙丼都無用次貨既食作, 唔錯! 份量黎講,可能係lunch關係, 個人覺得都係偏少, 適合女士食用

總結: 食物質素黎講係好食既,小店經營做到專業水準,不過份量就有d不足。由其鰻魚飯唔多夠飯,可能叫番巨型鰻魚「壽司」個觀感會fit d, 不過整體黎講係非常唔錯既日式小店
2018-01-26